Teimme pitkästä aikaa syysretken ja se suuntautui ”valon rannikolle”, Tarifaan, Cadiz’iin ja Jerez de la Fronteraan. Matkan järjestäjänä oli luottomatkatoimistomme Meriatur ja oppaana yhdistyksemme perustajäsen Anssi Marstela. Anssi on loistava opas – erittäin asiansa osaava ja innostavasti asioista kertoava opas ja hän johdatteli meitä Espanjan ja erityisesti Andalucian ja etelärannikon historiaan ja myös nykypäivän elämään.

Matkan aikana Anssi perehdytti meidät mm. maurien aikaan.

Ensimmäinen etappimme oli Tarifa, joka on Iberian niemimaan eteläisin kohta ja sen edessä olevan saaren pitkän sillan toisella puolella on Välimeri ja toisella puolella Atlantin valtameri. Kaupunki on erityisesti surfareiden suosima lomakohde.

Tarifasta matka jatkui Cadiz’iin jossa majoituimme mukavaan ja erittäin hyvällä paikalla olevaan hotelliin aivan vanhan kaupungin sydämessä olevaan hotelliin. Hotellista oli kävelymatka retkemme mielenkiitoisiin kohteisiin – katedraaliin, flanco-ravintola La Cavaan ja kala- ja vihannestorille. Illalla ennen flamenco-esitystä ja illallista kohotimme yhteisesti maljan retkellemme ja puheenjohtajamme Jukka Leskinen kertoili Suomen poliittisista kuvioista ja siitä syntyikin vilkas keskustelu.

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme Jerez de la Fronteraan ja siellä pääsimme tutustumaan sherryn syntysijoille ja saimme maistella conzales Byas viinitilalla. Anssin asiantunteva selostus selvityi meille kaiken mitkä täytyy tietää sherrystä

Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti Anssille