Kokoomuksen energia-asiantuntija ja kansanedustaja, energiajuristi Heikki Vestman alustaa energia-asioista

Aurinkorannikon kokoomus vietti poliittista lounasta sunnuntaina 22.1. energia-asioiden merkeissä Ravintola Kukossa. Paikalle oli saapunut 32 henkeä kuulemaan Kokoomuksen energia-asiantuntijaa, kansanedustaja ja energiajuristi Heikki Vestmania.

Heikki Vestman piti erittäin mielenkiintoisen alustuksen Suomen ja muun Euroopan energiatilanteesta. Hänen esityksensä valaisi hyvin sitä kuinka kompleksinen nykyinen sähköenergian hinnanmuodostus on Suomen ja koko Euroopan markkinoilla, ja mistä kaikista tekijöistä se johtuu. Hän myös esitteli Kokoomuksen esittämän mallin kuinka tukkusähkömarkkinoita tulisi uudistaa, jotta kuluttajille voidaan tulevaisuudessa taata edullisempaa sähköä.

Lisäksi hän esitteli Kokoomuksen lyhyen ja pidemmän aikavälin tavoitteita energian osalta. Lyhyen tähtäimen tavoitteina puolueella on energian edullisuus, toimitusvarmuus ja päästöttömyys. Edullisempaa sähköenergiaa voidaan saada asettamalla sähkölle hintakatto kalleimman sähköntuotantomuodon mukaan eikä nykyinen 4 eur/kWh, johon kellään ei ole varaa. Lisäksi sähkönhinta tulee erottaa kaasun hinnasta.

Aihe oli erittäin ajankohtainen, ja siksi alustus synnytti yleisön joukosta lukuisia kysymyksiä ja kommentteja.

Edellisenä iltana illallistimme Heikki Vestmanin kanssa pienellä joukolla yhdistyksemme aktiiveja Ravintola Bahiassa.

Teksti Heikki Mäkelä