Paalutti aurinkorannikolle pääsiäisen viettoon heti vaaliviikon päätteeksi lennähtänyt kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen. ”Kokonaisveroaste pitäisi saada tällä vaalikannatuksella nyt jo laskusuuntaan, jotta työnteko on aina myös verotuksellisesti kannustavaa”.

Aurinkorannikon kokoomuksen puheenjohtaja Jukka Leskinen onnitteli Elina Valtosta maan kolmanneksi suurimmasta henkilökohtaisesti äänimäärästä

Helsinkiläinen Valtonen pitää itseään mahdollisuuksien maan rakentajana. Hän sanoo tehneensä aina politiikassa töitä sen eteen, että Suomi olisi maa, jossa ihmisillä on joka päivä enemmän vaihtoehtoja kuin eilispäivänä.
”Tarvitsemme hyvinvointivaltion, joka suojelee ihmisiä yritysten, toimialojen, alueiden tai järjestöjen sijaan. Kyky menestyä, auttaa ja tukea tekevät Suomesta mahdollisuuksien maan, jossa jokainen voi tavoitella unelmiaan”.
Pääsiäisviikon työlistalla Valtosen aikataulussa oli myös pari harvinaista vapaapäivää. Seuraavan viikon hallitusneuvotteluista odotetaan tiukkoja, joten lepo tiiviin vaalikevään jälkeen oli tervetullutta.
”Pöydällä tulee olemaan hyvin tärkeitä teemoja; haluamme kokoomuksessa rakentaa Suomesta puhtaan energian suurvallan. Ja haluamme purkaa häpeällisiä jonoja sosiaali- ja terveyspalveluista muun muassa ottamalla uuden otteen sekä yksityisten toimijoiden mukaan saamiseen että työperäiseen maahanmuuttoon. Säästöpaketin tavoitteena tulee kirkkaasti olemaan lopettaa velaksi eläminen. Valtiovarainministeriö on julkaissut tehostamismahdollisuuksista omat raaminsa, joista lähtien neuvotteluja lähdetään käymään”.
Aurinkorannikon kokoomuksen tilaisuudessa torstaina 5.4 esiintyneen Valtosen sanoilla on erityistä painoarvoa, uusihan hän juuri eduskuntapaikkansa valtakunnan kolmanneksi suurimmalla äänimäärällä – yli 32 000 äänellä.

Kirjoittanut Saara Helimäki

Pitkä video koko tilaisuudesta (38 min)