Uudenmaan piirin toiminnan johtaja Janne Pesonen vieraili pääsiäisen aikaan Aurinkorannikolla. Hänen johdollaan analysoitiin vaalien tulosta ja vaaleja edeltävän vuoden ja kampanja-ajan tunnelmia ja galluppien vaikutusta. Jannen esitys oli erittäin analyyttinen ja selkeä. Gallupit vaihtelivat ja niillä on jonkinlainen äänestäjien käyttäytymistä ohjaava vaikutus. Kolmen kärjen järjestys vaihteli vaalien lähestyessä. Mutta voitto tuli kotiin.

Janne antoi täyden tuen ja luottamuksen puolueen puheenjohtajalle Petteri Orpolle. Hänen aikanaan on voitettu kunnallisvaalit, hyvinvointialuevaalit ja nyt huikeassa kisassa voitettu eduskuntavaalit.

Hallituksen muodostamisesta tulee erittäin vaikeat. Todennäköisesti porvarihallitus on todennäköisin! Avainkysymyksiä perussuomalaisten kanssa on sekä ilmaston muutokseen liittyvät että ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset. Talouskysymyksissä ei olla perussuomalaisten kanssa niin eri linjoilla kuin SDP:n kanssa. Mutta, jotta saadaan enemmistöhallitus siihen tarvitaan RKP ja KD. SDPn kanssa on vaikea päästä talouskysymyksissä yhteisymmärrykseen. Demareiden 50/50 peli olisi sitä, että jos tietty summa leikataan, saman verran pitää korottaa veroja ja näin kaikkien muidenkin kysymysten kohdalla. Myös talouden elvyttämisessä on demareiden kanssa niin eri linjoilla, että ei tulisi olemaan helppoa sovittaa niitä yhteen kokoomuksen linjojen kanssa. Tulevat viikot ovat todella mielenkiintoisia ja myös ratkaisevia millä kokoonpanolla ja hallitusohjelmalla  Suomea lähdetään viemään tästä eteenpäin.

Kirjoittanut HV