Aurinko Golf

AURINKO GOLF 2020

Järjestimme jo perinteeksi muodostuneen syksyn golf-kisan, Aurinko Golfin, El Paraiso Golfissa lauantaina 17.10. Kisan järjestelystä vastasivat tavan mukaan Ismo Toivanen sekä Timo Juhala ja juhala.info Golf Society.

Kisa järjestelyt toimivat erinomaisesti huolimatta poikkeuksellisista olosuhteista. Turvatoimet olivat huippuluokkaa – maskit käytössä koko ajan paitsi pelatessa ja ruokaillessa. Kentällä ei ollut bunkkereissa haravoita eikä greenillä lippuun saanut koskea. Myös kaikki golf-autot desinfioitiin ennen golfaajille luovutusta. Ruokailussa pöydissä maksimissaan 4 henkeä ja pöytien välit turvallisesi muutaman metrin. Sääkin oli erinomainen ja tunnelma tavanomaisen rento ja lämminhenkinen. Pelaajia oli tällä kertaa poikkeusoloista johtuen tavanomaista vähemmän – mutta kuitenkin yhteensä 45. Normaalisti kisa on ollut loppuun myyty ja osanottajia on ollut yli 80.

 

Järjestämme yhdessä juhala.info Golf Societyn kanssa kaksi golf-kisaa vuodessa -keväällä Ruiskukka Golfin ja syksyllä Aurinko Golfin. Nämä molemmat kisat ovat olleet todella suosittuja. Viime kevään Ruiskukka Golf oli kevään viimeinen golf-kisa – se oli 14.3 ja seuraavan päivänä meni golf-kentät kiinni kuten kaikki muukin ja Espanjaan tuli täydellinen lock down. Yleensä Ruiskukka Golfissa yhdistyksellä on ollut suojelijana joku poliitikko Suomesta, mutta viime kevät oli poikkeuksellinen. Myöskään tavanomainen Gala Dinner palkintojen jakotilaisuuksineen peruttiin pienellä varoitus ajalla. Jaoimme myös kevään Ruiskukka Golfin palkinno nyt Aurinko Golfin yhteydessä. 

Sekä Aurinko Golfissa että Ruiskukka Golfissa sponsorina on toiminut UB (United Bankers), joiden edustajat ovat yleensä olleet mukana pelaamassa. Tänä vuonna korona-tilanteesta johtuen he eivät olleet mukana.

Kilpailumuotona oli 2 hengen Scramble, joukkueen tasoitus on 30% yhteenlasketusta pelitasoituksesta. Tämä pelimuoto on seurallinen ja mukava.

El Paraison kenttä on kaunis ja hyvässä kunnossa oleva kenttä. Greenit olivat erittäin liukkaita ja se tuntui olevan ainakin aluksi vaikeaa monelle pelaajalle. Kilpailu oli taas tavan mukaan korkeatasoinen.

Lähimmäksi lippua reiällä 7 päässeet palkittiin myös samoin reiällä 4 pisimmän driven lyöjät. Naisista lähimmäksi lippua pääsi Maija Päivölä Kurk Golfista ja miehistä Paavo Tanskanen Sarfvikista. Pisimmän driven naisista löi myös Maija Päivölä ja miehistä Tuomo Haavisto Revontuli Golfista.

Kisan paras pari oli Ari Rinta-Pollari Hattula Golfista ja Kosti Uusitalo Tuusula Golfista tuloksella 58,7. Toiseksi tuli pari Ismo Toivanen ja Seppo Siren, molemmat Parador Golfista tuloksella 63,4 ja kolmanneksi tulivat jo muutaman palkinnon kahminut Maija Päivölä parinaan Ritva Salmi, IFK  tuloksellaan 64,7

Lehtiartikkelit ja tulokset löydät tästä

Sekä SE-lehdessä että Fuengirola-lehdessä oli juttua meidän Aurinko Golfistamme

 

Kuvia Aurinko Golfista löytyy tästä

AURINKO GOLF 2020. TULOKSET

AURINKO GOLF PELATTIIN EL PARAISON KENTÄLLÄ 12.10.2019  

 

Kilpailumuoto 2 hengen Scramble, joukkueen tasoitus on 30% yhteenlasketusta pelitasoituksesta. Joukkueen pelitasoitus ei voi olla korkeampi kuin on joukkueen paremman pelaajan pelitasoitus. Miehillä korkein kilpailutasoitus on 28 ja naisilla 36.

 

Miehet keltainen tee (halutessaan miehet 65v. voivat pelata punaisilta tee merkeiltä), naiset punainen tee

Kilpailu pelattiin lyöntipelinä. Joukkue merkitsee tuloskorttiin jokaisen reiän bruttolyöntimääränKilpailun toimikunta laskee joukkueen tuloksen pelin jälkeen.

Kilpailussa oli erikoiskilpailu pisin drive miehille ja naisille, sekä kaksi lähimmäs lippua kilpailua.

Kilpailun jälkeen tapahtumaan sisältyi upea Barbeque-lounas ruokajuomineen sekä palkintojen jako!

Kilpailun yhteistyökumppani oli United Bankers

Aurinko Golf 2018

Aurinko Golf pelattiin 13.10 perinteisellä El Paraison kentällä Esteponassa sanan mukaisesti aurinkoisesti. Sää suosi ja kisan taso oli kova. Pelaajia oli niin paljon kuin kentälle mahtui - 84 pelaajaa. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

Kilpailumuoto 2 hengen joukkue Scramble, joukkueen tasoitus 30% yhteenlasketusta tasoituksesta

Kisan käytännön järjestelyista vastasi Dos Leones ja sieltä Timo Juhala yhteistyössä Ismo Toivasen kanssa. Järjestelyt saivat kovasti kiitosta ja kaikki oli todella ammattimaisesti järjestetty ja sujui erinomaisesti. 

Aurinko Golfin sponsorina toimii United Bankers ja heiltä osallsitui 2 pelaajaa kisaamme

Kisamme suojelijana toimi kansanedustaja Elina Lepomäki, joka jakoi palkinnot. 

Aurinko Golfin tuloslista on tässä

KILPAILUOHJE AurinkoGolf 2018

Kilpailumuoto 2 hengen Scramble, joukkueen tasoitus on 30% yhteenlasketusta pelitasoituksesta. Joukkueen pelitasoitus ei voi olla korkeampi kuin on joukkueen paremman pelaajan pelitasoitus. Miehillä korkein kilpailutasoitus on 28 ja naisilla 36. Joukkueen pelitasoitus on merkitty tuloskorttiin.

Miehet keltainen tee (halutessaan miehet 65v. voivat pelata punaisilta tee merkeiltä)

Naiset punainen tee

Kilpailu pelataan LYÖNTIPELINÄ. Joukkue merkitsee tuloskorttiin jokaisen reiän BRUTTOLYÖNTIMÄÄRÄN. Kilpailun toimikunta laskee joukkueen tuloksen pelin jälkeen.
Kilpailijat voivat merkitä tuloksensa valmiiksi tuloskorttiin, jolloin toimikunta vain tarkistaa tuloksen.

Ryhmän kumpikin pelaaja lyö avauslyönnin. Sen jälkeen ryhmä valitsee niistä sen, jolla jatketaan ja pallon paikka merkitään. Sen pelaajan pallo, joka valittiin, lyö ensimmäisenä seuraavan lyönnin. Toinen pelaaja asettaa pallonsa avatun tuloskortin mitan sisään tästä (ei lähemmäksi lippua) ja lyö seuraavan lyönnin. Jälleen parempi pallo valitaan ja näin pelataan reikään asti. Viheriön ulkopuolelta ei palloa saa siirtää viheriölle ja bunkkerissa lyöntijäljen saa haravoida ja asettaa pallo edellä mainitun ohjeen mukaan.

Kilpailussa on erikoiskilpailu pisin drive miehille ja naisille, sekä kaksi lähimmäs lippua kilpailua.

Pisin drive miehille ja naisille, reikä 4,
Lähimmäksi lippua, reikä 7
Lähimmäksi lippua, reikä 14

Ilmoittautuminen
Tapahtuu klubitalon ravintolassa. Mikäli olet maksanut pelimaksun etukäteen, ota mukaan tosite.
Mikäli maksat paikanpäällä, varaa mukaan tasaraha. Ei korttimaksua.
Tuloskortit palautetaan samaan paikkaan.
Mikäli tarvitset golf auton, se maksetaan (28€) suoraan caddy masterille.

Lähdöt ovat lähtölistan mukaisesti kahdelta teeltä 1 ja 10.
Aloitusteellä ei ole lähettäjää, kilpailijat pitävät huolen, että ovat ajoissa aloitus teellä, ja että avauslyönti lyödään, kun edellä oleva ryhmä on turvallisen matkan päässä.
Lähtölistaan on merkitty lähtöajan lisäksi se aika, kun pelaajien pitää olla pelannut ensimmäinen yhdeksän reikää ja aloittaa jälkimmäisen yhdeksän reiän pelaaminen. Yhdeksän reiän pelaamiseen ei tule kulua enempää kuin
2 tuntia 15 minuuttia. Tämä on erittäin tärkeää, että peli sujuu hyvällä rytmillä ja vaihto sujuu joustavasti.
Jokaisen ryhmän tulee huolehtia, että oma ryhmä pysyy edellä pelaavien kannassa ja välejä ei synny.
Kenttähenkilökunta kiinnittää huomiota hitaaseen pelaamiseen.

Reikä 10
Tällä reiällä on väliaikainen viheriö, joka sijaitsee noin 35 metriä ennen normaaliviheriötä väylän oikeassa reunassa.

WC
Kentällä on wc:t reikien 6, 9/10 ja 14 kohdilla.

Kilpailun tuomarit: Timo Juhala, Ismo Toivanen ja Heikki Ahtiainen

Tervetuloa pelaamaan!

Ajo ohje: Rantatie 340 Esteponan suuntaan. Aja ohi Benahavis liittymän ja jatka rantatietä. Sen jälkeen aukeaa pitkäsuora.

Aja eteenpäin kahden kävelysillan ali ja lähes heti toisen jälkeen käänny pienestä liittymästä oikealle

 

Aja noin kilometri eteenpäin ja liikenneympyrästä vasemmalle ja ole lähes golfklubilla.

  
Aurinko Golf

AURINKO GOLF 14.9.2017

 

Kilpailu pelattiin hyväkuntoisella El Paraison kentällä kahden hengen joukkue scramblena hienoissa olosuhteissa. Pelin jälkeen saatiin nauttia klubin ravintolassa upea Barbeque lounas runsaine valikoimineen erilaisia herkkuja. Pelin jälkeen pelaajilla oli myös mahdollisuus tavata kilpailun suojelija, kansanedustaja Juhana Vartiainen. Moni pelaaja käyttikin tilaisuutta hyväkseen ja useampia mielenkiintoisia keskusteluja käytiin. 

Kilpailussa oli normaalin pelin lisäksi myös erikoiskilpailu pisin drive sekä miehille että naisille ja lähimmäs lippua kilpailu erikseen sekä etu- että takaysillä. Kaikki tulokset on tässä liitteenä.