Naisten Lounaat

SEURAAMME TIIVIISTI KORONA-TILANNETTA AURINKORANNIKOLLA JA SEN MUKAAN JÄRJESTÄMME  TULEVIA TILAISUUKSIA. SEURAA SIVUJAMME - TIEDOTAMME TÄTÄ KAUTTA SITÄÄ MUKAAN KUN ASIASTA TULEE TIETOA.. OLEMME. 

TOISTAISEKSI OLEMME KUITENKIN PERUNEET KAIKKI TÄMÄN VUODEN PUOLEN TILAISUUTEMME

Naisten lounaan pikkujoulu 2.12 on täten myös PERUTTU

Seuraamme tilannetta herkällä korvalla ja järjestämme Naisten Lounaan heti kun tilanne sen sallii

Seuraavia Naisten Lounaita varten tiedoksi: Olemme saaneet eri tahoilta toiveita että jakautuisimme pöytiin siten, että mahdollisesti ensimmäistä kertaa mukana olevat eivät tuntisi oloaan yksinäiseksi ja sopeutuisivat iloiseen joukkoomme ja tutustuisivat vakioporukkaan. Pöydät ovat myös vain 4:n hengen pöytiä

Aurinkorannikon Kokoomuksen syyskauden avasi Naisten lounas, joka pidettiin tällä kertaa ravintola Lobo Negrossa.

 

Tilaisuuden avasi aktiivisena koollekutsujana toiminut Kirsi Ruotsalainen toivottaen osanottajat tervetulleiksi. Osanottajia oli yhteensä 32.

 

Tervetuliaispuheen piti ARK:n pj. Matti Kairi. Hän myös kertoi meille katsauksen Kokoomuksen Palvelusetelihankkeesta.

 

Kutsuttuna esitelmöitsijä toiminut Hannu Hallamaa piti mielenkiintoisen esittelmän  perheensä matkasta sodan jälkeen 1944-1947 Suomesta sotaisan Euroopan läpi Espanjaan.

 

Syksyllä 1944 yli 700 suomalaista joutui pakenemaan kotimaastaan Pohjanlahden yli erittäin salaisen operaation, Stella Polariksen, vuoksi. Tästä alkoi "stellistien" ja Espanjaan päätyneen Hallamaan perheen tarina. 

 

76 vuotta sitten Hallamaat siirtyivät Ruotsiin osana Stella Polaris-operaatiota. Reino Hallamaan raskaana oleva Brita-vaimo haettiin pariskunnan vuokra-asunnosta kapsäkkiensä kera autolla Närpiöön, josta hän matkasi aamupimeän turvin laivalla Pohjanlahden yli länsinaapuriin. Tukholmassa tuli Brita Hallamaan aika synnyttää. Hannu Hallamaa syntyi Tukholmassa toukokuussa 1945 autuaan tietämättömänä siitä, että perheen tulevaisuus oli jälleen vaarassa. Neuvostoliitto hiillosti Ruotsia palauttamaan stellistit kotimaahansa. He joutuivat jatkamaan pakomatkaansa Ruotsista Ranskaan Châteu de Belloy -linnan suojiin ja Ranskan tiedustelun palvelukseen. 

 

Stellistejä perheineen painostettiin silti jatkamaan edelleen matkaansa. Heidän turvallisuudestaan ei ollut vieläkään takeita. Perhe muutti Andalusiaan loka–marraskuussa 1947.

 

Tästä jännittävästä matkasta voitte lukea lisää osoitteesta https://yle.fi/uutiset/3-11090935

 

 

Kuvia Naisten Lounaalta 4.3. Ensin meille kertoi Sector Alamin edustaja kodin turvapalveluista ja opimme huivien käyttöä sekä valittiin malleille uudet silmälasien pokat.

 

Kuvia tilaisuudesta

Naisten Lounaan jo perinteinen avec-pikkujoulu vietettiin Ravintola Kukossa 29.11.2019

Kuvia tilaisuudesta löytyy tästä

Syksy käynnistyi Naisten Lounaalla 2.10 klo 14 Ravintola Kukossa. 

Naisten Lounaan pikkujoulua vietettiin Kukossa 30.11.2018 ja kansanedustaja Pia Kauma oli vierailulla 29.11-2.12.2019 Aurinkorannikolla ja Naisten Lounaan vieraana

 

Pia on tuttu vieras täällä Aurinkorannikolla - hän on vieraillut täällä useampaan otteeseen. Nytkin hänelle oli laadittu tiukka ohjelma ja lisäksi hän antoi haastattelun sekä SE-lehteen että Fuengirola-lehteen sekä myös FinnRadio haastatteli häntä. Pia vieraili sekä Suomalaisessa koulussa että Kotikoulussa sekä myös Sofia-opistolla. Sofia opiston vierailu tuotti tulosta - Pia sai järjetettyä Sofia-opistolle lisärahoitusta. 

Hän oli myös tavattavissa ennen Naisten Lounaan pikkujoulua Roosters'ssa ja häntä kävikin useampi henkilö tapaamassa ja jutustelemassa hänen kanssaan.

Naisten Lounaan pikkujouluhan oli tavanomaiseen tapaan AVEC-tilaisuus ja siihen osallistui yli 60 henkilöä. Joulupukkikin vierail joulumuorin kanssa. Pikkujoulussa arvottiin myös upea herkkukori.

Pia on erinomainen, asiantunteva ja selväsanainen puhuja ja hän sai hyvän vastaanoton. Pian teemoja olivat työ- ja toimeentulo, turvallisuus, kansainvälisyys ja hyvä elämä. Hän toi esille, että työn tulee aina olla kannattavampaa kuin joutenolo ja tässä on AY-liikkeellä oma roolinsa. AY-liikkeellä on liian hallitseva rooli ja se tulee päivittää nykymaailmaan.

Hän otti myös esille maahanmuuttoteemat, jotka ovat kovasti ajankohtaisia. Hänen suhtautumisensa maahanmuuttoon on positiivinen mutta tiukka. Suomi tarvitsee maahanmuutajia, mutta rikollista ainesta ei saa päästää maahamme. Lähtökohta on se että vastikkeetonta ja pitkäaikaista oleskelua ei saa sallia ja heidät pitää saada nopeast töihin. Pakolaisten myötä ihmiset ovat kokeneet turvattomuutta ja on huolehdittava että kenenkään ei tarvitsisi pelätä.

Jokaisen pitäisi saada myös tukea, hoivaa ja hoitoa sitä tarvitessaan. Päätöksenteon ohjenuorana pitäisi olla inhimillisyys. Suomi on yhä kiinteämpi osa Eurooppaa sekä myös globaalia maailmaa. Meidän tulee olla aktiivisesti mukana niillä foorumeilla, joissa päätöksiä tehdään.

 

Ennen pikkujoulua Pia Kauma oli tavattavissa Roosters'ssa
Pikkujoulthan ovat perinteisesti AVEC-tilaiusuuksia joten meillä oli myös miespuolista vahvistusta mukana
Olimme yhteisellä illallisella La Farolassa, jossa Pia kertoili Suomen poliittisesta tilanteesta
Kukon joulupöytä oli erinomainen
Pikkujouljen tunnelma on aina iloinen ja välitön
Pia vieraili myös Nuriasolissa Andalucian Swing Bandin konsertissa, jossa solistina oli upea Bianca Morales
Pian vierailun ohjelmaan kuului myös virailu suomalaisella koululla.
Pia ja pikkujoulun ja Pian vierailun järjestelyposukkaa

Valokuvat on ottanut Hilkka Vahervuori

 

 

Vietimme Naisten lounaiden kevätkauden päättäjäisiä Bar&Cocina Witissä 25.4 iloisissa tunnelmissa. Juhlimme hattuteemalla ja suurin osa juhlijoista olikin sunnustautunut toinen toistaan hienompaan hattuun. Paras hattu - sekä miesten että naisten sarjassa - palkittiin. Palkintoraatina toimivat Witin ihanat omistajat Tanja ja Kalle Kauriinoja. Miesten sarjan voitti Aurinkorannikon kokoomuksen puheenjohtaja Matti Kairi lännen hatulla - joka kuulemma oli Meksikosta lähtöisin. Naisten sarjan voitti Siru Kinnunen Tanjan suosikkivärisellä pikkiriikkisellä pinkillä kukkahatulla. Lisäksi Oili palkittiin - hänen hatussaan oli pieni valkoinen hiiri, jonka hän oli voittanut arpajaisissa Lions Clubin kevätriehasta ja se oli päässyt hatun koristeeksi. 

Matti Kairi kertoi Aurinkorannikon tulevista tapahtumista ja erityisesti ensi syksyn yhdistyksen 20-vuotisjuhlista, joihin toivotaan runsasta osanottoa. Juhlat ovat 3.11 IPV Palace hotellissa.

Oili heitti meille kaikille Naisten lounaiden naisille haasteen - virkataan samppanjapulloille pieniä hattuja ja myydään niitä ja rahat menevät hyväntekeväisyyteen.

Ravintola pani parastaan buffetin muodossa ja ruoka oli hyvää. Witin uudet omistajat ovat todella paneutuneet viihdyttämään asiakkaitaan ja niinpä ilta olikin varsin onnistunut. Osanottajia oli 35. Erkko Jussila viihdytti musiikillaan.

Kuvat Hilkka Vahervuori ja Pertti Nenonen

Kuvia Naisten lounaan tapahtumista

25.10.2017 Ravintola Allergria
Kirurgi Asko salmi kertoi aiheesta "A-vitamiini ihonhoidossa ja kasvojen kohotukset
25.10.2017 Ravintola Allergria
25.10.2017 Ravintola Allergria
25.10.2017 Ravintola Allergria
22.11.2017 Ravintola Allegria
Päätoimittaja Katia Westerdahl puhui aiheesta "Minun Fuengirolani ja Aurinkorannikkoni"
25.10.2017 Ravintola Allergria
25.10.2017 Ravintola Allergria
25.10.2017 Ravintola Allergria