Tehdyt matkat

Syksyn matkan kohteena Tarifa, Cádiz ja Jerez de la Fontera 24.-25-11-2022

 

Teimme pitkästä aikaa syysretken ja se suuntautui ”valon rannikolle”, Tarifaan, Cadiz’iin ja Jerez de la Fronteraan. Matkan järjestäjänä oli luottomatkatoimistomme Meriatur ja oppaana yhdistyksemme perustajäsen Anssi Marstela. Anssi on loistava opas - erittäin asiansa osaava ja innostavasti asioista kertoava opas ja hän johdatteli meitä Espanjan ja erityisesti Andalucian ja etelärannikon historiaan ja myös nykypäivän elämään.

Matkan aikana Anssi perehdytti meidät mm. maurien aikaan.

Ensimmäinen etappimme oli Tarifa, joka on Iberian niemimaan eteläisin kohta ja sen edessä olevan saaren pitkän sillan toisella puolella on Välimeri ja toisella puolella Atlantin valtameri. Kaupunki on erityisesti surfareiden suosima lomakohde.

Tarifasta matka jatkui Cadiz’iin jossa majoituimme mukavaan ja erittäin hyvällä paikalla olevaan hotelliin aivan vanhan kaupungin sydämessä olevaan hotelliin. Hotellista oli kävelymatka retkemme mielenkiitoisiin kohteisiin - katedraaliin, flanco-ravintola La Cavaan ja kala- ja vihannestorille. Illalla ennen flamenco-esitystä ja illallista kohotimme yhteisesti maljan retkellemme ja puheenjohtajamme Jukka Leskinen kertoili Suomen poliittisista kuvioista ja siitä syntyikin vilkas keskustelu.

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme Jerez de la Fronteraan ja siellä pääsimme tutustumaan sherryn syntysijoille ja saimme maistella conzales Byas viinitilalla. Anssin asiantunteva selostus selvityi meille kaiken mitkä täytyy tietää sherrystä

Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti Anssille

Baskimaan matka 14.-17.11.2019

Kuvat Hilkka Vahervuori

Matka Baskimaahan 14.-17.11.2019.

 

Osanottajia matkalla oli 36. 4 joutui perumaan matkansa ihan viime tipassa. Lähtö oli aamuyöllä klo 4:n aikoihin Fuengirolasta Malagan lentokentälle, josta lento Bilbaoon. Perillä Bilbaossa olimme jo ennen klo 9 aamulla ja meitä oli lentoasemalla vastassa loistava oppaamme Marja-Liisa Lehtonen.

Teimme heti ensimmäiseksi kiertoajelun Bilbaossa - saimme hotellihuoneemme vasta klo 15 aikoihin joten kiertoajelulle jäi hyvin aikaa. Ensimmäiseksi näimme rannassa Bilbaon erikoisen lossisillan. Tämä silta yhdistää ei puolilla Nervion jokea olevat kaupungin osat toisiinsa.Sillan rakenne on erikoinen: siinä on liikkuva vaunu joka kuljettaa enimmillään kuusi autoa gondolissa vilkas liikenteisen joen yli. Tämä silta on UNESCOn maailmanperintökohde vuodesta 2006.

Illalla söimme runsaan ja erinomaisen ateria Ravintola Nicolas'ssa. Uni maistui aikaisen nousun jälkeen.

Toisena matkapivänä oli ohjelmassamme vierailu Tzakoli viinitilalla Bakiossa. Tzakoli on paikallinen valkoviini. Se on lievästi kupliva ja erittäin kuiva valkoviini.

Lounaan nautimme Larruz-nimisessä ravintolassa Bilbaossa. Olimme saaneet vieraaksemme paikallisen sisarpuolueemme, Partido Popularin, edustajan Raquel Conzalesin. Hän on Biskaijan PP:n puheenjohtaja, Bilbaon valtuustossa PP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja lisäksi PP:n valtakunnallisella tasolla kunnallispolitiikkaryhmän sihteeri. Hän kertoi Espanjan sekä erityisesti Baskimaan poliittisesta tilanteesta juuri olleiden vaalien jälkeen. 

Ilta oli vapaata ja kävimme pinzolla lähibaarissa - vettä satoi kaatamalla joten pidemmälle ei viitsinyt lähteä.

Seuraavana päivänä oli ohjelmassa retki San Sebastianiin, mutta se meni vähän pieleen kun koko päivän satoi saavista kaatamalla ja kaiken lisäksi oli kylmää. San Sebastian on erityisen hieno vanha kaupunki, mutta kaupunkiin tutustuminen jäi muutamiin pinzobaareihin ja siihen mitä bussin ikkunasta näimme. 

Lähtöpäivänä vierailimme Guggenheim-museossa. Museo oli kyllä näkemisen arvoinen - hieno ja erikoinen rakennus. Tilaa museossa oli valtavasti, mutta varsinainen taideanti oli laihanlainen. Pysyvästi näyttelyistä jäi erityisesti mieleen baskiaisten taiteiljoiden Eduardo Chillidan ja Jorge Oteizan valtavan isot ja vaikuttavat työt. Vaihtuvista näyttelyistä mielenkiintoisia olivat Jesus Rafael Soton "The fourth Dimension" dynaamiset työt sekä saksalaisen Thomas Struth'n valokuvat.

Muuten hieno ja hyvin järjestetty reissu mutta sade haittasi jossain määrin. Erinomainen opas kruunasi matkan.

 

Välimeren risteily 15.-22-11-2018 Pullmann Tourin Horizon-laivalla

RISTEILYMME VÄLIMERELLE  14.-22.11.2018

Aurinkorannikon Kokoomus järjesti risteilyn Väkimerelle 14.-22-11. Risteilly suuntautui länteen ja satamina olivat antiikkinen Cartagena Espanjan itärannikolla, Cagliari Sardiniassa, Malta ja Katakolo Kreikassa. 

Osanottajia matkalla oli yhteensä 40. Risteilyllä matkan johtajana toimi Päivi Mäkinen.

Lähdimme bussilla 14.11. Malagan satamaan, jossa nousimme Pullman Toursin laivaan. Laiva oli Horizon. Laivaan mahtui n. 1800 matkustajaa, mutta meitä oli siellä vain n. 800. Siitä huolimatta esim. aamiaisilla oli lähes tungosta. Laiva oli ihan kohtuullinen - toki parhaat päivänsä nähnyt. Henkilökunta oli oikein ystävällistä ja avuliasta. 

Palasimme Ateenasta lentäen Malagaa,

Laivalla oli runsaasti erilaista ohjelmaa - joka ilta oli joku show ja päivisin oli kuntoiluohjelmasta alkaen vaikka minkälaisia luentoja. Illallisella oli eri iltoina joku pukuteema ja matkustajat aika hyvin lähtivät leikkiin mukaan

 


 

 

 

 

Poliittinen keskustelutilaisuus laivalla

Laivan runsaan ohjelman lisäksi meillä oli oma poliittinen keskustelutilaisuus, jonka alustivat Matti Kairi ja Poku Kivelä. Päivi Mäkinen esitti laivalla brittikomedian "Saippuasta sairas" vain meille.

Ensimmäisenä aamuna heräsimme Espanjan itärannikolla olevassa Cartagenassa. Cartagena on yli 2000 vuotta vanha satamakaupunki. Kaupungin kukoistuskausi oli Rooman aikaan ja sieltä löytyy paljon roomalaisajan jäänteitä, kuten amfiteatteri 100 BC ajalta. Satamaan johtavaa väylää suojaavat molemmin puolin linnakkeet ja se on erittäin suojainen. Cartagena on tullut tutuksi mm. roomalaisajoilta periytyvästä 43-likööristä, jonka 43 aineosaa ovat vain likööritehtaan omistajien tiedossa.

Vierailimme myös Merimuseossa sekä Laivastomuseossa. Laivastomuseossa oli sukellusvene Isaac Peral, joka on yksi ensimmäisistä sähkömoottorilla valmistetuista sukellusveneistä. Aluksen valmisti Espanjan laivastolle espanjalainen insinööri ja merisotilas Isaac Peral. Alus laskettiin vesille 1888.

Sisilian ja yhden meripäivän jälkeen suuntasimme kohti Välimeren toiseksi suurinta saarta, Sardianiaa. Saarta ovat yrittäneet vallata eri valloittajat ja siellä onkin nähtävissä merkkejä eri kulttuureista, arkkitehtuureista ja jopa ruoista. Rantauduimme Sardinian pääkaupungin Cagliarin satamaan. Kaupunki on jakautunut selvästi kahteen osaan - moderniin ja keskiaikaiseen osaan. Vanhassa kaupungissa on saaren vanhin kirkko Nostra Signora di Bonaria Basilica 1700-luvulla rakennettu kirkko, joka tuhoutui 1943  Anglo-Amerikkalaisten pommituksissa mm. freskot tuhoituivat täysin kuin myös muutkin kirkon aarteet. Toisen maailman sodan jälkeen se korjattiin ja lopullisesti se oli valmis 1998. 

Cagliarissa on upea 7 km:n pituinen hiekkaranta ja valtava määrä suola-altaita. Vanha Sardinia tuottaa myös erinomaisia viinejä, Cannonau di Sardegna DOC. Rypäle on grenache, joka on Sardinian kielellä cannanou.

Seuraava satama oli Malta. Satamamme oli Valletta, joka on Maltan pääkaupunki. Valletta on EU:n eteläisin pääkaupunki Nicosian jälkeen.Vallettassa on rakennuksia 16. vuosisadalta. Valletta on liitetty UNESCON maailman perintökohteisiin. Matkan järjestäjän retket suuntautuivat Mdinaan ja Rabatiin. Mdina on vielä nykyäänkin aatelisten ja Maltan vanhimpien ja arvostetuimpien sukujen asuinpaikka. Siellä asuu vain 280 asukasta ja tunnelma on äärimmäisen rauhallinen ja pysähtynyt huolimatta turistiryhmistä. Ymmärtää varsin hyvin, että kaupunkia kutsutaan "Hiljaiseksi kaupungiksi", "Silent City". Pääaukiolla on hieno kirkko, St.Paul's Cathedral, joka tuhoutui maan järistyksessä 1693. Ylhäältä on hieno näköala alas kaupunkiin. Siellä ylhäällä oli myös kahvila nimeltään Fontanella, josta sai kuulemma maailman parhaan suklaatortun. Ja sitähän oli pakko maistaa ja oli kyllä maineensa arvoinen ja iso.

Viimeisen meripäivän jälkeen oli vuorossa viimeinen satamamme, ennen kuin tulimme päätepisteeseemme Pireukseen. Satama oli Kreikan Katakolo. Katakolo on pieni kaupunki johon risteilyalukset rantautuvat. Lähistöllä sijaitsee antiikin aikainen Olympia. Olympia on ollut olympialaisten alkupaikka. Olympialaiset alkoivat täällä pienenä paikallisena juhlana 11. vuosidalla ja ne oli omistettu Zeukselle. Nykyäänkin olympiatuli sytytetään täällä auringonsäteillä joka toinen vuosi sekä kesä- että talviolympiaisten alkaessa. Se on lähtenyt vuodesta 1936 lähtien sieltä kiertämään ympäri maailmaa. 

Risteily päättyi Pireuksen satamaan, josta meillä oli bussikuljetus Ateenaan ja sieltä lensimme Malagaan.

Matka Setenil de las Bodegasiin ja Rondaan 9.-10.11.2017

Chincillan viinivalikoimaa
Bodega Donna Felisan saamia palkintoja ja huomionosoituksia
Achinipon roomanajan aikaisella, historiallisesti merkittävällä alueella sijaitseva Dona Felisan viinitila
Lampaat pitivät hulen viiniviljelyksistä
Bodega Descalzos Viejosin hieno, entisen luostarin rauniohin rakennettu päärakennus
Descalzos Viejosin viinejä
Ihana isäntämme Flavio
Setenil de las Bodegas

Matka Setenil de las Bodegasiin ja Rondaan 9.-10.11.2017

 

Matkalla tutustuimme kahteen viinitilaan -- ensin Setenilin lähellä olevaan Bodega Doña Felisaan ja seuraavana päivänä Rondan lähellä olevaan Bodega Decalzos Viejos'iin.

Bodega Doña Felisa eli Chinchilla sijaitsi vanhan roomalaisen kylän Achinipan lähistöllä ja tilan paikaltakin oli löydetty paljon muinaisjäännöksiä. Tila oli perustettu vuonna 2000 ja se on täysin perheyritys. Heidän viininsä ovat voittaneet useita palkintoja. Heidän viininsä on ensimmäinen espanjalainen viini, joka on voittanut Pariisissa kultamitalin parhaana Cabernet Savignon viininä maailmassa. Saimme maistella heidän viiniensä parhaimmistoa tapasten kera.

Lammaslaumat pitivät viinipensaat siistinä ja ympäristön puhtaana.

Toinen kohteemme oli Rondan lähellä oleva Bodega Descalzos Viejos. Viinitila oli perustettu myös vuonna 2000 vanhan luostarin maille ja päärakennus oli korjattu vanhasta luostarista. Aivan kuin edellinenkin vierailumme kohde myös tämä oli ns. perheyritys, jota pyörittää kaksi arkkitehtiä perheineen. Viinejä saimme maistella tapasten kera. Viinien etiketit oli tehty yhteistyössä  omistajien taiteilijaystävien kanssa. Viinit itsessään olivat aivan erinomaisia. Mm. heidän valkoviiniään emme päässeet edes maistelemaan, koska sitä ei ollut - kaikki oli myyty loppuun.

Setenilin kaupunki oli varsin erikoinen osittain kallion sisään ja jyrkkiin rinteisiin rakennettu. Yövyimme Almendral hotellissa, jonka keittiö oli erinomainen. 

Ennen kotiinlähtöä meillä oli vielä tilaisuus tutustua Rondaan ja söimme lounaan Rondan keskustassa.

                                                                                                                                                                                                   

AURINKORANNIKON KOKOOMUKSEN MATKA SEVILLAAN 14.-15.11.2013

”PINTARAAPAISU” SEVILLAN HISTORIAAN JA KULTTUURIIN.

14.11. aamutuimaan ja auringon noustessa Välimeren takaa lähti meitä  oppaamme Eija Mäkinen mukaan luettuna 30 aurinkokokoomuslaista silmät ristissä kohti Sevillaa – historiallista ja kulttuuririkasta Andalusian pääkaupunkia .  Auringon lämmittäessä, Alsan bussin (kuljettaja Diego oli ammattimies) hyrrätessä tasaisesti väki rupesi heräämään ja heräsi viimeistään allekirjoittaneen hyvästä uutisesta: Aurinkorannikon kokoomus sai uuden jäsenen, joka nosti jäsenmäärämme 431 jäseneen. Hienoa! Aplodit raikuivat bussissa. Oppaamme Eija piti lisäksi väkeä hereillä käymällä ansiokkaasti läpi Sevillan kulttuuria ja historiaa;  Sevillahan on Espanjan neljänneksi suurin kaupunki (metropolitan pop. 1,5 milj).

Ajoaika Sevillaan kesti n. 3 tuntia ja välillä pysähdyttiin kahvilla. Sevillaan saavuttiin n. klo 11 ja ryhmäämme liittyi mainio paikallisopas Emilio.  Hän oli sujuvasti englantia puhuva, ammattitaitoinen ja huumorintajuinen mies. Ensimmäinen vitsi oli heti: ”we Spanish love football, and we are the best – world champions, you know!  We are also very modest people, you see!” Matka hänen opastuksellaan oli paitsi asiantuntevaa, mutta myös mukaansatempaavan  hauskaa. Kaikki vitsit eivät ole ihan painokelpoisia.

Aluksi kiertoajelulla  nähtiin upeita rakennuksia mm. Fabrica de Tabacos, San Telmon palatsi Paseo de las Deliciasin varrella sekä Maria Luisan puisto, ajettiin Paseo de Colonia pitkin, joka seuraa Guadalquivir jokea. Sen varrella nähtiin Torre del Oro (merimuseo), Plaza del Toros (härkätaisteluareena) sekä  Puente de Trianan silta, Plaza de Armas aukio. Tämän jälkeen palasimme maailmannäyttelyalueelle Plaza de Espanalle, jossa päästiin tutustumaan paviljonkiin lähemmin. Paviljongit olivat upeita ja niihin  oli satsattu paljon rahaa 1929 mennessä, mutta taloudellisesti näyttely oli Sevillan kaupungille katastrofi, koska samanaikaisesti Barcelonassa ollut maailmannäyttely vei  pääosan yleisöstä. Ei näemmä tieto ollut kulkenut kaupunkien välillä.   Tämän jälkeen oli vuorossa vanha kaupunki Santa Cruz kapeine katuineen. Viimeisenä kohteena oli Sevillan kuuluisa katedraali, jonka Emilio veijarimaisesti esitteli näin: Sevillan katedraali on maailman suurin katedraali! Ihmettelymme jälkeen hän selitti: Pietarin kirkko Vatikaanissa on suurempi, mutta se ei ole katedraali, vaan basilica. Myös suurempi St. Paulin kirkko Lontoossa ei ole katedraali, vaan anglikaanikirkko! Maittavan lounaan jälkeen tutustuttiin bussilla  Sevillan 1992 maailmannäyttelyalueeseen, jossa bussissa nousi kova debatti Suomen näyttelypaviljongin, 40 milj. markkaa maksaneen Helvetinkolun kohtalosta. Loppupäätelmä lienee, että ainakaan Sevillassa se ei enää ole… debatti jatkunee sen kohtalosta…

Kello 18.00 pidimme hotellilla allekirjoittaneen toimesta järjestetyn tervetulotilaisuuden paikallisen cavan kera, jossa alustukseni jälkeen poliittisesta tilanteesta käytiin vilkas keskustelu. Tilaisuuteen osallistuivat lähes kaikki matkalaiset. Oppaamme Eija myös kertoi seuraavan päivän  eri ohjelmamahdollisuuksista, joista matkalaiset saivat hyviä vinkkejä.

Allekirjoittaneen kiitokset kaikille mielenkiintoiseen keskusteluun ja tilaisuuteen osallistuneille.

Illalla pääosa meistä lähti nauttimaan varmasti Sevillan korkeatasoisimman  Tablao El Palacio Andaluz´in flamencoesityksestä, joka oli kerrassaan upea. Paras flamencoesitys, jota olen nähnyt aikoihin – onhan Sevilla flamencon syntysija. 

15.11. väki hajaantui eri museoihin, Trianan alueelle, Guadalquivir-joen rantakohteisiin, ja tutustumaan suomalaisesta puusta, saksalaisten suunnittelemaan suureen, sienimäiseen Metropol Parasol-rakennelmaan, jonka paikalliset tuntevat paremmin nimellä sieni (esp. seta).  Kaikki varmasti ehtivät shoppailemaan esim. El Corte Inges´iin, josta mm. allekirjoittanut löysi isomman määrän Sevillanas-musiikki-CD`itä, joita sitten soitettiin bussissa paluumatkalla.

Kohti Malagaa lähdettiin klo 16.00.  Välietappina pysähdyttiin  Estepassa ja vierailtiin La Estepena-nimisessä makeistehtaassa, joka on Espanjan suurin alan yritys. Päivittäistuotanto on 3000 kg, työtekijöitä n. 250, jotka tekevät töitä kahdessa vuorossa. Tehdasmyymälästä tarttui edullisia suklaakonvehteja, makeisia ja namuja kassikaupalla matkalaisille, jotka erään matkalaisen sattuvasti sanoen siirtyvät sitten kasseista vyötärölle!  

Loppupuheenvuorossa allekirjoittanut vähän teoretisoi hyvän matkan olemusta: Onnistunut matka vaatii mukavan ilman lisäksi mm. seuraavia asioita: matkakohteen pitää olla kiinnostava, ohjelma pitää olla onnistunut, matkajärjestelyt (mm. hotellit, matkaoppaat, lounaspaikat yms) pitää olla kunnossa, ja viimeiseksi  matkalla pitää olla leppoisan mukava team-henki, jossa matkavastaavalla, oppailla ja itse kullakin matkalaisella on oma vastuunsa.

Tällä matkalla allekirjoittaneen mielestä kaikki ym. asiat olivat kohdallaan, eli matkalla oli mukava olla mukana. Korvia huumaavista aplodeista päätellen kaikki olivat samaa mieltä!

Martti Leisti

Matkan vastaava, Aurinkorannikon kokoomus

 

ALAPUOLELLA KUVIA SEVILLAN MATKALTA

MATKA KUNINKAALLISEEN MADRIDIIN 15.-18.10.2013

Matkan otsikko kuvaa pyrkimystämme perehtyä kuninkaallisten elämään viime vuosisatoina. Tästä aiheesta kiinnostuneita lähti matkallemme yhteensä 21 matkalaista, useampikin Madridin jo ennestään nähneitä.

Tiistaiaamuna bussi keräili meidät suuntana Malagan Atocha juna-asema. Malaga-Madrid AVE-junayhteys kestää alle 3 tuntia ja nopeusnäytössä näkyi 300km/h. Kyyti oli tasaista, hiljaista ja erinomaisen mukavaa. Ravintolavaunun tarjoilu tosin oli hitaanpuoleista. Madridissa meitä oli vastassa suomalainen opas Riitta Tammisto, jonka johdolla teimme Kuninkaanlinnassa perusteellisen tutustumiskierroksen. Voitte uskoa, että nähtävää ja tarinoita riitti. Linnan jälkeen teimme bussilla kierroksen kaupungilla. Espanjalainen kuljettajamme halusi ehdottomasti näyttää meille myös Madridin kahden suurimman jalkapallojoukkueen stadionit – nekin on nyt bongattu. Kaupungin korkeimmat pilvenpiirtäjät, neljä kappaletta, erottuivat noin 250 m korkuisina ja Bankia Pankin kadun eri puolilta toisiaan kohti kurkottavat vinot tornitalot olivat nekin mieliinpainuva näky. Rakennuksissa käyneet väittävät yläkerrosten tunnelmaa huimaavaksi. Meillä ei kokemukseen ollut tilaisuutta.

Hotellimme oli Tryp Gran Via hyvin keskeisellä paikalla. Hotelli oli valitettavasti remontissa, josta meille ei ollut kerrottu etukäteen ja joidenkin ikkunoiden edessä oli telineitä. Myös kadun melua oli jonkin verran, mutta suurkaupunkiinhan olimme tulleet.

Keskiviikkoaamuna lähdimme bussilla kohti La Granja de San Ildefonson kaupunkia, jossa sijaitsee kuninkaallinen kesäpalatsi La Granja. Ajomatka kulki Guadarama vuoriston suuntaan, jossa eräs kohta matkamme varrella oli nimeltään Madridin Portti.  Palatsin yhteyteen on rakennettu Versaillesin puistoa jäljittelevä valtavan suuri puisto, jossa lähteiden ja lampien yhteyteen oli koottu suunnaton patsaskokoelma. Kesäpalatsissa on viimeksi asunut nykyisen kuninkaan isoisä v. 1931 asti.

Kesäpalatsista ajoimme Escorialin kaupunkiin lounaalle. Lounaan jälkeen oli vuorossa kuninkaallinen talvipalatsi El Escorial. Palatsi on Habsburgien aikaansaannos 1500-luvulta ja 1700-luvulla hallitsijat olivat Bourbon –sukua.  Kuningas Felipe II on eniten vaikuttanut alkuperäiseen suunnitteluun. Linnan yhteydessä on toiminut myös luostari ja kellaritiloissa on suuri hautakammio, jota on vuosisatojen ajan käytetty kuninkaallisten hautakammiona. Enää nykyään eivät kuninkaalliset tänne halua päätyä.

Torstaina bussimme suunnisti Toledoon noin 75 km päähän. Toledon kaupunki kierrettiin ensin vuoristosolien toiselta puolelta katsellen jylhää linnakekaupunkia kauempaa. Sitten jalkauduimme bussista kaupungissa ja lähdimme opastetulle kävelykierrokselle vanhaan kaupunkiin. Synagoogan jälkeen oli vuorossa Toledon valtava Katedraali, joka on monen mielestä Toledon tärkein nähtävyys. Toledon kierroksella lounaspaikka oli jokaisen vapaasti valittavissa ja vapaata aikaa oli sitä varten riittävästi.

Torstai-ilta Madridissa oli niin ikään vapaa itse kunkin omiin valintoihin.

Perjantaina saimme pitää hotellihuoneemme klo 12 asti. Koko päivä oli vapaata aikaa. Madridissa on niin kovin paljon nähtävää, taksikyydit ovat halpoja ja siten monikin ehti tutustua esim. Madridin keskuspuistoon, Reina Sofia –museoon, jonne eläkeläiset pääsevät maksutta, Prado –museoon,  Corte Inglesin näköalakahvilaan, vahakabinettiin sekä tehdä ostoksia haluamissaan erikoisliikkeissä.

Paluumatka AVE-junalla oli takaisin Malagassa vähän iltakymmenen jälkeen.

Matkan sisältö vastasi useimpien matkalaisten odotuksia ja pitkä matka taittui AVE-junalla tosi mukavasti. Paikalliset matkat bussilla olivat nekin kohtuullisen lyhyitä. Jotkut osuudet olivat huonommin liikkuville vaikeita, mutta tästä oli etukäteen varoitettu. Paluumatkalla pohdimme jo, mihin Kokoomusyhdistyksemme tekisi ensi kevään matkan. Tätä kirjoitettaessa ykkösvaihtoehtona on Barcelona.

Alapuolelta näet kuvasatoa matkalta.

 

KUVIA MADRID-TOLEDO -MATKALTA 15.-18.10.2013

RETKI GRANADAAN JA ALHAMBRAAN 12.4.2013

Järjestämme perjantaina 12.4.2013 bussilla päiväretken Granadaan, jossa voi valita
suomeksi opastetun käynnin Alhambran linnassa tai tutustua muuten vaan kaupunkiin
omin päin.

Bussin lähtöajat: Calahonda kirkko klo 07.45; Moskeija klo 07,55; Turistitoimisto klo
08,00; Feria-alue klo 08,05; Los Boliches klo 08,10; Torreblancan liikenneympyrä klo
08,15; Benalmadena, Hotel Roca klo 08,25; Torremolinos klo 08,35.

Oppaamme Marja-Leena Myyryläinen kertoo matkan varrella kaupungin
monipuolisista vaiheista vuosisatojen aikana. Alhambran linnan vanhaan
Nazaripalatsiin pääsy on rajoitettu 30 henkilöön per opas, mukaan pääsee
ilmoittautumisjärjestyksessä. Granadassa on paljon kauniita aukioita, puistoja,
viehättäviä kujia sekä kukikkaita pihoja, joita voi kierrellä katsomassa.

Alhambran kierroksen jälkeen nautitaan yhteinen lounas Paco Martin nimisessä
ravintolassa kaupungin keskustassa. Matkatoimistosta lisätietoa lounasmenústa.

Matkan hinnat jäseneltä Alhambran kierroksella 90 euroa ja ei-jäseneltä 110 euroa
sekä ilman Alhambran kierrosta jäseneltä 75 euroa ja ei-jäseneltä 95 euroa. Hinnat
sisältävät bussikuljetuksen, opastuksen seka maukkaan lounaan.

Varaukset: Viajes Meriatur puh. 952198281 tai info@meriatur.com. Maksu varauksen yhteydessä. Tili ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB. Muista mainita samalla mahdollisen erikoisruokavalion tarve ja sovi selvästi, miltä bysäkiltä nouset bussiin.

 

KS. MATKAKUVIA GRANADASTA ALAPUOLELLA (Kuvat Martti Kaijalainen)

AURINKOKOKOOMUKSEN VÄKI BASKIMAASSA 16. – 20.3.2013

KAXO!

Meitä oli kertynyt pitkään odotetulle Baskimaan matkalle 16.3.2013  36 innokasta  kokoomuslaista. Bussimatkan keräilyvaiheen ja Vueling lennon (onneksi lentolakko peruuntui) jälkeen saavuimme illansuussa Bilbaoon, jossa meitä lentokentällä odotti oppaamme Merja Palva. Sijoituimme aluksi hotelli Tryp Arenal´iin joka sijainniltaan oli erinomainen ja palveluiltaankin ihan mukiin menevä.  Illalla nautittu pintxos illallinen oli ihan hyvä, vaikkakin viinitarjonta meille etelän hyvään ja runsaaseen viinitarjoiluun tottuneille oli niukkaa.

Sunnuntai 17.3.

Aamiaisen jälkeen suunnistimme raitiovaunulla Guggenheim museoon, jossa oli opastettu  kierros. Helsinkiinhän ei näytä Guggenheimia tulevan, joten sen taidenautinnoista päästiin nauttimaan Bilbaossa. Rakennuksen arkkitehtuurin lisäksi mieleen jäi erityisesti  iso kukkaskoira ja sumusta paljastunut  jättiläislukki sekä 3 milj. euroa maksanut värikäs kukkakimppu. Tuli tästä taiteilijasta kerralla rikas.   Yli puolet matkalaisista nauttivat Gourmet illallista in  Getaria ravintolassa. Toinen puoli hajaantui Bilbaon iltaan ja yöhön nauttimaan omaehtoisen illallisen.

Maanantai 18.3.

Aamiaisen jälkeen ajettiin kauniiden maisemien halki San Sebastianiin, jossa tutustuttiin  kaupungin nähtävyyksiin.  Näkymät Biskajanlahdelle näköalavuorelta olivat mahtavat.  San Sebastianin lounaspaikat olivat saatujen kommenttien mukaan hyvin positiivisia.

Tiistai 19.3.

Aamiaisen jälkeen mentiin bussilla Vitoriaan,  kävimme ensin kirkkotaiteen museossa ja sen jälkeen väki jakautui asemuseoon ja viereiseen taidemuseoon.  Jatkettiin vanhan keskustan kapeille kujille, jossa opas kertoi kaupungin värikkäästä historiasta ja paikallisista tavoista. Kävelymatkat olivat sangen pitkiä ja osittain liian rasittavia.  

Bilbaoon palattuamme järjestettiin illalla kokoomuksen tapas-/cava- keskustelutilaisuus, jossa puheenjohtaja Martti Kaijalaisen avauksen jälkeen kunniapuheenjohtaja Pekka Kivelä piti alustuksen ja vastaili vilkkaaksi virinneeseen kysymystulvaan.  On todettava, että emme me kokoomuslaiset ole mitään tuppisuita.

Keskiviikko 20.3.

Aamiaisen jälkeen lähdettiin maaseutukierrokselle. Päivän aikana nähtiin useita pieniä rantakaupunkeja ja merenrantaa ja lumihuippuisia vuoria. Tutustuttiin Gernika-Lumon värikkääseen ja osin synkkään historiaan museo Euskal-Herreiassa.  Matkan eräs merkittävimpiä tutustumiskohteita oli Picasson keramiikkaseinä, josta on tullut kaupungin symboli Natsi-Saksan pommitettua kaupungin maan tasalle Espanjan sisällissodan aikana. Maittava lounas nautittiin  kauniissa Bermeon kalastajakylässä Jokin Jatetxea ravintolassa.

Matkalla Bilbaon lentokentälle käytin vielä viinitilalla maistiaisilla.

 

Saadun feedbackin mukaan matkaa pidettiin mieleenpainuvana ja onnistuneena; parhaimpana matkana pitkään aikaan. Ilmat suosivat meitä, vaikka ennusteet olivatkin hyvin sateisia ei meitä sade ihmeemmin matkan aikana häirinnyt.

Tällaisia matkoja pitää järjestää lisää!

 

ESKERRIK ASKO!

 

Matkaterveisin,

Maija Niemelä&Martti Leisti

 

Odotettu matka:

Bilbao & Baskimaa 16.-20.3.2013

 

Varaa heti - muutama paikka enää jäljellä

Teemme 16.-20.3.2013 (5 päivää, 4 yötä) matkan lentäen Malagasta Bilbaoon ja teemme

sieltä käsin päiväretkiä bussilla San Sebastianiin, Vitoriaan, Gernikaan sekä maaseudulle.

 

Matkaohjelma:

 

Lähtöajat: Calahonda, kirkko klo 12:00; Moskeija klo 12:10; Feria-alue klo 12:15;

Los Boliches, Seurakuntakoti klo 12:20; Torreblancan ympyrä klo 12:30; Benalmadena, Hotel

Roca klo 12:40; Torremolinos, keskuspysäkki klo 12:50.

 

Lennot: Vueling: 16.3. Málaga-Bilbao klo 15:15 – 16:45

20.3. Bilbao-Málaga klo 22:50 – 00:15

 

Lauantai 16.3. Bilbao

Saapuminen illansuussa Bilbaoon. Suomalainen oppaamme Merja Palva, joka on koko

matkan ajan mukana, on kentällä vastassa ja ohjaa ryhmän Bilbaon keskustassa sijaitsevaan

hotelliin, Hotel Tryp Arenal*** , jonne saavutaan n. klo 18. Bussi ei pääse ihan hotellin

eteen, kävelymatkaa n. 200 metriä. Kävelykierros vanhassa kaupungissa ja Pintxosillallinen.

 

Sunnuntai 17.3.

Aamiaisen jälkeen lähdemme raitiovaunulla tutustumaan kaupunkiin. Opas vie ryhmän

Guggenheim museoon, jossa opastettu kierros. Museokierros ja matkamuistomyymälä n.

1,5 h, paluu hotellille. Lounas omakustanteinen. Vanhakaupunki vieressä on täynnä Pintxos

paikkoja. Ilta on vapaa. Gourmet-harrastajille ehdolla illallinen Getaria-ravintolassa

(hinnakas).

 

Maanantai 18.3. San Sebastian

Aamiaisen jälkeen ajetaan kauniiden maisemien halki San Sebastianiin, ajomatka n. 100

km. Tutustutaan kävellen nähtävyyksiin, vanha kaupunki, kauppahalli, upea hallinnollinen

keskusta sekä herraskainen rantabulevardi. Kierroksen jälkeen vapaata, jolloin voi nauttia

omakustanteisen lounaan, tehdä ostoksia tai vain kuljeskella upealla rantabulevardilla.

Sopivaan aikaan paluu bussilla takaisin Bilbaoon. Ilta vapaa.

 

Tiistai 19.3. Vitoria

Lähtö aamiaisen jälkeen Vitoriaan, pääkaupunkiin, ajomatkaa n. 1 h. Bussi ajaa lähelle

asemuseota, jossa mahdollisuus vierailla. Kävellään kauniin puiston halki ja käydään

katedraalissa, jossa hyvin laaja kirkkotaiteen näyttely. Jatketaan vanhan keskustan kapeille

kujille, jossa opas kertoo kaupungin värikkäästä historiasta ja paikallisista tavoista.

Kierroksen jälkeen vapaata aikaa lounaaseen jossain keskusaukion ravintoloista ja sen

jälkeen palataan bussille ja Bilbaoon. Ilta vapaa.

 

Keskiviikko 20.3. Gernika

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellista matkatavarat mukana maaseutukierrokselle. Päivän

aikana nähdään useita pieniä rantakaupunkeja, käydään tutustumassa Gernika-Lumon

historiaan Museo Euskal-Herreiassa, nähdään Picasson Gernikan keramiikkaseinä ja

baskien pyhä puu sekä maistellaan Txagoli-viiniä. Lounas nautitaan Bermeon

kalastajakylässä Jokin Jatetxea ravintolassa. Lentokentälle palataan hyvissä ajoin, lento

Málagaan lähtee klo 22.50.

 

Matkan hinta 650 € jäsenille ja 680 € ei-jäsenille sisältää lennot Malaga-Bilbao-Malaga,

bussimatkat, hotellimajoituksen 2-hengen huoneissa, yhden illallisen Bilbaossa, yhden

lounaan ja viinimaistiaiset, pääsymaksut ohjelmassa mainittuihin museoihin sekä

suomenkielisen opastuksen. Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 65 €. Matkaan ei

sisälly matkavakuutusta/peruutusturvaa.

Varaukset Viajes Meriatur puh. +34 952198281 tai info@meriatur.com.

Tili ES23 008174528100 01053616, Swift: BSABESBB.

Varausmaksu 150 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, loppumaksu

viimeistään 16.2.2013.

Huom! Ilmoittatuminen on sitova, varausmaksua ei palauteta ellei tilalle löydy lähtijää.

 

Bussimatka Cadiziin ja Arcos de la Fronteraan 28.2. – 1.3.2013

 

Lähtöajat: Torremolinos Centro klo 07:10 , Benalmadena, Hotel Roca klo 07:20 ,

Torreblanca liikenneympyrä klo 07:30, Los Boliches,Bar Abrevaero klo 07:35, Feria

alue klo 07:40, Moskeija klo 07:45, Calahonda kirkko klo 07:55

 

Matkaohjelma:

to 28.2 Saavumme Cadizin kaupungin keskustaan Plaza de Sevillalle josta poimimme

paikallisoppaan ja teemme ajokierroksen vanhan keskustan ympäri. Tama osa Cadizia

on saanut lempinimen ´hopeakuppi´ pyoreän muotoisena kimaltelevassa valtameressä.

Kierroksen jälkeen jalkaudumme ja lähdemme tutustumaan keskustan nähtävyyksiin.

Kävelykierros vie n. 3h ja sen aikana pysähdytään kahville ja opastus päättyy hotelliin,

Senator 4*, C/Rubio y Diaz,1, 11004 Cadiz, puh: 956200202. Buffet-lounas nautitaan

hotellissa. Iltaohjelma vapaata.

 

pe 1.3 Aamiaisen jälkeen ajetaan El Rancho Cortesano nimiselle hunajatilalle

tustutumaan mehiläisten työskentelyyn seka maistamaan tilan tuotteita. Arcos de la

Fronteran kylä näyttäytyy mahtavan korkealla linnoineen ja kirkkoineen. Se on yksi

kauneimmista valkoisista kylistä. Kapeat kadut estävät bussin pääsyn keskustaan mutta

hyväkuntoisillle annetaan mahdollisuus kiivetä sinne. Pysähdymme ihailemaan

maisemia. 20 min ajomatkan päässä Finca de Regantío viinitilalla nautitaan lounas ja

maistetaan tilan viinejä siinä samalla. Lounaan jälkeen tutustumiskierros tilalla.

Suomalaisena oppaana/tulkkina toimii Liisa Mäkinen. Matkan hinta on 225 € jäseniltä

ja 255 € ei-jäseniltä. Yhden hengen huoneesta lisämaksu 35 €.

 

Varaukset: Viajes Meriatur puh: 952198281 tai info@meriatur.com. Tili ES23

00817452810001053616, Swift: BSABESBB, varausmaksu 50 € maksetaan

ilmoittautumisen yhteydessä, loppumaksu tammikuun loppuun mennessä. Muista mainita mahdollisesta erikoisruokavaliosta matkaa varatessasi.

 

 

Guggenheim-museo Bilbaossa on yksi käyntikohteistamme.
Näkymä Vitoriasta, pääkaupungista.

 

BUSSIMATKA CASARABONELAAN 6.11.2012

 

Ilmoittaudu heti

 

Teemme päiväretken tiistaina 6.11.2012 Casarabonelan kylään, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Malagasta luoteeseen. Tutustumiskohteina ovat kylän kirkko ja sen yhteydessä oleva mainio pikku museo sekä viereisen turistitoimiston tiloissa paikallinen käsityöläinen näytää kädentaitojaan. Tämän jälkeen vieraillaan yhdessä lajimäärältään Euroopan merkittävimmistä kaktuspuistoista Jardin de Botanico ’Mora I Bravad´. Oppaana ja tulkkina on vuosia kylässä asunut suomea puhuva Janet. Lounas nautitaan ’El Caserón  de Casarabonela’ –ravintolassa. Sen jälkeen matkaamme jäseniemme Hilkka ja Lasse Kallosen lähellä ja maaseudun rauhassa sijaitsevalle tilalle, jossa oppaina toimivat isäntäväki itse. Maisemat tilalta ovat upeat. Matkan varrella kurkistamme toiminnassa olevaan oliiviöljypuristamoon, jossa on myytävänä öljystä valmistettuja tuotteita.

Matkustajien keräily: klo 9.00  Calahondan liikenneympyrä, klo 9.15 Moskeija, klo 9.20 Feria-alue, klo 9.30 Los Boliches, Seurakuntakoti klo 9.35 Torreblancan liikenneympyrä (ennen Gardenia Parkia), klo 9.45 Hotel Roca (Papa Erig), Benalmadena ja klo 9.55 Torremolinosin keskuspysäkki.  Ajoaika Torremolinosista Casarabonelaan alle 1h.

Menu

Alkuruoka: salaatti (ensalada mixta)

Pääruoka: porsaankyljys (chuleta de cerdo)/kummeliturska file (lomo de merluza)

Jälkiruoka: leivonnainen ’talon tapaan’ (tarta de la casa) ja kahvi

Juomat: 2 kaatoa viiniä / henkilö

 Huom! Mahdollinen erityisruokavalio.

Matkan hinta jäsenille on 75 € ja ei-jäsenille 90 €. Se sisältää bussimatkan, kaktuspuiston sisäänpääsymaksun ja lounaan.

Varaukset :Viajes Meriatur puh. 952 198 281 tai  info@meriatur.com.   Tili ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB

ALAPUOLELLA VALIKOIMA  MAROKON MATKAN KUVAKOKOELMASTA (13.-16.10.2012), Kuvat Heikki Laukkonen

MAROKON MATKAN KUVAT (Kuvat Heikki Laukkonen)

ERIKOISET MAROKON TULIAISET

Bussilastillinen suomalaisia teki tutustumismatkan Marokkoon 13.-16.10. Meitä oli 46 matkalaista, jotka lähdimme avoimin silmin tutustumaan eteläiseen naapuriimme, jonka sanotaan olevan lähellä, mutta silti elävän ihan toisenlaisessa maailmassa.

Gibraltarin salmi on Tarifa – Tanger välillä vain 14 km levyinen ja salmessa on vilkas laivaliikenne ja voimakkaita virtauksia. Lauttamatkamme keskeytyi yllättäen, kun lautta pyöri ensin kehää vähän salmen keskikohdan tuolla puolen ja sitten pysähtyi paikalleen. Syyn saattoi jokainen nähdä. Pienessä kumiveneessä istui 9 tummaihoista ihmistä meloen sinne ja tänne ja matkan etenemisestä ei juuri voinut puhua. Yli tunti meni ennen kuin Marokon merivartiosto saapui paikalle ja poimi ylitystä yrittäneet kumiveneineen alukseensa. Myös Espanjan meripelastuksen alus saapui paikalle vain vähän Marokon alusta myöhemmin.

 

Veneilijöitten pelastaminen käynnistyi ilmeisesti meitä kuljettavan katamaraanilautan toimesta ja jouduimme olemaan paikalla sekä merkkinä että varmistamassa, etteivät nuo 9 ihmistä joudu merihätään. Matkamme aikataulu siirtyi yli tunnin myöhään heti alkuvaiheessa, mikä sitten näkyi aika myöhäisenä saapumisena Feziin, matkamme pääkohteeseen. Loppumatkan maaseututeiden varsien maisemat jäivät osittain näkemättä.

 

Meillä oli Tangerista lähtien marokkolainen opas ja lisäksi bussin liikennöintiä tukeva marokkolainen apukuljettaja. Jälkimmäinen on ilmeisesti säännösten vaatima.  Apukuljettajan neuvoista huolimatta poliisipartio pysäytti meidät vajaaksi puoleksi tunniksi. Bussimme oli kuulemma syyllistynyt varomattomaan ohitukseen.

 

Tutustumiskohteenamme Fezissä oli mm. kaupungin Medina eli vanha kaupunki, joka on maailman suurin yhä elävä keskiaikainen kaupunki. Kaupungin historiaan kuuluu myös runsas juutalaisasutus ja sen kadut, paikoitellen vain runsaan metrin levyiset olivat täynnä väentungosta ja  menneiden aikojen tapaista elämää. Joka kulman takana odotti kaupustelijoita ja myös pieniä kiinteitä kauppoja oli tuhkatiheään. Ilman oppaan apua olisimme varmasti eksyneet valtaviin labyrintteihin.

 

Toisena päivänä tutustuimme Mekněsissä oleviin historiallisiin kohteisiin, mm. Volŭbilisin raunioihin, jotka kertovat meille ajasta 25 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Jäljellä on yhä alkuperältään selviä rakennusten osia mm. riemukaari, oikeustalo ja kylpylä.

 

Matkan aikana bussissa saimme oppaalta Marokon yhteiskunnallisista asioista aika kattavan kuvan. Selväksi tuli, että meidän ei oletettu ymmärtävän, että eurooppalainen kysymysten asettelu on liian kaukana heidän elämästään. Kysymyksiimme oli oppaamme hyvin vaikeaa vastata.

Viimeinen lounas matkan neljäntenä päivänä ennen lautalle paluuta oli noin 40 minuutin ajon päässä lauttasatamasta. Epäilemme, että bussin jäätyä silloin yksin tapahtui jotakin outoa.

Tangerin keskustassa kuljettajamme havaitsi bussin kulussa jotakin erikoista ja pysähtyi tutkimaan autoa. Taskulampulla hän havaitsi tummaihoisen nuorukaisen roikkuvan alustarakenteissa ja tultuaan huomatuksi loikki pakoon kovaa vauhtia. Ajo satamaa kohti jatkui ja kuulimme mutkakohdissa pientä kolinaa lattian alta, josta huomautimme kuljettajalle. Marokon rajatarkastus löysi toisen salamatkustajan auton alta, aikuisen tummaihoisen miehen. Näin kahden yliyrittäjän matka katkesi alkuunsa.

 

Maastalähtömuodollisuuksien jälkeen lautta viimein huomattavasti myöhässä irtaantui Tangerin satamasta ja pääsimme nyt normaalivauhtia Tarifaan. Siellä jouduimme poistumaan bussista tavaroinemme maahantulotarkastusta varten. Satama-aukiolla lämpimässä illassa seisoskellen ihmettelimme bussimme hidasta tuloa tarkastuksesta. Kun se sitten tuli, syy selvisi: Vielä kolme salamatkustajaa oli löytynyt bussin alustarakenteista. Niin hyvin olivat piiloutuneet sinne, että olivat paljastuneet vain siksi, että tarkastajat olivat työntäneet jonkun terävän vaijerin johonkin onteloon, jolloin osuman saanut oli huudahtanut kuuluvasti.

 

Matka jäi varmasti mieliimme pitkäksi aikaa. Marokko on kiinnostava käyntikohde. Siellä on turvallista liikkua ja ihmiset ovat auttavaisia. Maan historia ja vanha kulttuuri ovat tutustumisen arvoisia. Emme kuitenkaan ihmettele, miksi sieltä pyritään pois kuvaamillani keinoillakin.

 

Viereiset kuvat osoittanevat, että näkemistä riitti ja monenlaista hauskanpitoa. Jäämme odottelemaan seuraavia yhtä hienoja elämyksiä.

 

SYKSYN 2012 MATKAT

 

FEZ, MAROKKO 13.-16.10.2012

Lähde kanssamme (lauantai- tiistai, 3 yötä ja 4 päivää) tutustumaan Marokkoon sekä Fezin kaupunkiin.

Matkaohjelma:

Matkalla on mukana suomalainen opas.

Lauantai 13.10.

Matkustajien keräily: klo 7.20 Torremolinosin keskuspysäkki, klo 7.30 Benalmadena, Hotel Roca (Papa Erik), klo 7.40 Torreblancan ympyrä, klo 7.45 Los Boliches, Bar Abrevaero, klo 7.50 Feria-alue, klo 7.55 Moskeija, klo 8.10 Calahonda, kirkon pysäkki. Ajetaan Tarifan satamaan, josta katamaraanilla Tangeriin.

Siellä on vastassa marokkolainen englantia puhuva opas, joka on mukana koko ajan. Tangerissa lyhyt kiertoajelu ja ajo Tetuaniin, Marokon andalusialaisimpaan kaupunkiin, jossa lounas. Ajomatka Tangerista Feziin n. 300 km ja matka-aika lounastauon kanssa n. 6 h. Fezissä majoitutaan uuden kaupungin keskustassa olevaan Hotel Volubilisiin 4*, jossa illallinen.

 

Sunnuntai 14.10.

Aamiaisen jälkeen klo 9.00 lähtö Fezin kierrokselle. Tutustutaan Medinaan pohjoisesta ja etelästä yleiskuvan saamiseksi sen koosta. Labyrinttimainen kaupunki, on maailman suurin yhä elävä keskiaikainen kaupunki ja tunnelma on kuin astuisi menneeseen maailmaan. Tutustutaan muun muassa kuninkaan porttiin, Mellahin juutalaiskortteliin ja astutaan sisään Bab Boujeloudin ”sinisestä” portista. Vanhassa kaupungissa nautitun lounaan jälkeen paluu hotelliin, jossa illallinen.

 

Maanantai 15.10.

Aamiaisen jälkeen klo 9.00 lähtö kohti Meknésiä, jossa nähdään Mulay Idrissin hauta, Bab Mansourlinnoituksen ovi sekä kuninkaan tallit. Seuraava kohde on Volúbilisin rauniot, joista on jäljellä vielä riemukaari, oikeustalo, kauppapaikka, kylpylä, asumuksia sekä öljynpuristamo. Lounas nautitaan retken aikana, paluu hotelliin, ilta vapaata ja illallinen hotellissa.

 

Tiistai 16.10.

Aamiaisen jälkeen klo 9 lähtö kohti Tangeria. Matkalla pysähdytään lounaalle (kala-ateria) Asilah-nimisessä rantakaupungissa.Tangerin keskustan satamasta palataan katamaraanilla Tarifaan, josta kuljetus lähtöpysäkeille.

Matkan hinta jäsenille on 500 € ja ei-jäsenille 530 €. Hinta sisältää bussi- ja katamaraanimatkat, opastetut kierrokset, Fezissä 3 hotelliyötä 2 h huoneessa (lisähinta 1 h huoneesta 77 € ), puolihoidon aamiaisineen ja illallisineen, sekä 4 lounasta marokkolaisissa ravintoloissa (3 ruokalajia). Juomat eivät sisälly hintaan. Valmismatkaan sisältyvä perusvakuutus, ei sisällä peruutusturvaa.

Varaukset Viajes Meriatur puh. 952 198 281 tai info@meriatur.com. Varausmaksu 100 € varauksen yhteydessä ja loppumaksu viimeistään 13.9.2012. Maksut Meriaturin toimistossa tai tilille ES23 0081 7452 8100 0105 3616 BSABESBB. Ilmoita varauksen yhteydessä passitiedot sekä mahdollinen erikoisruokavalio.

HUOM! Fezissä kävellään paljon, joten mukavat jalkineet mukaan.

 

PÄIVÄRETKI  KALLOSTEN TILALLE CASARABONELAAN 6.11.2012

Bussimme suuntaa tiistaina 6.11.2012 Casarabonelaan Malagan lähistöllä sijaitsevalle

Hilkka ja  Lasse Kallosen tilalle. Jäsenemme Hilkka ja Lasse ovat lupautuneet opastamaan meitä tilallaan. Syömme lounaan läheisessä ravintolassa.

Matkan hinta sisältäen lounaan on jäsenille 75 € ja ei-jäsenille 90 €.

Varaukset Viajes Meriatur puh. 952 198 281 tai info@meriatur.com. Vahvistus maksamalla

osallistumismaksu  Meriaturin toimistossa tai tilille ES23 0081 7452 8100 0105 3616,

BSABESBB.

BUSSIMATKA MALAGAN LA CONCEPTIÓN PUISTOON 11.4.2012

Matkalaisia oli 20, joten bussissa oli hyvin tilaa. Sää oli loistava ja kierros puistossa antoisa.

Puiston jälkeen kävimme Malagan viinimuseossa pikakurssin viinien maistelussa.

Katso matkan kuvasatoa alempana. Kuvat: 1-6 Martti Kaijalainen ja 7-12 Rauno Järvinen

Oppaanamme meille entuudestaan tuttu Manolo eli "Manu".
Myös puiston oma opas johdatti kierrostamme.
Manun tietämys kohteestamme oli erinomainen.
Puiston jälkeen opimme, miten viinejä maistellaan oikeaoppisesti.

                            

BUSSIMATKA MALAGAN LA CONCEPCIÓNIIN

Teemme päiväretken keskiviikkona 11.4.2012 Malagassa sijaitsevaan kasvitieteellis-historialliseen puutarhaan, jossa kevään kukintavaihe on hienoimmillaan. Vuonna 1855 perustettu La Concepciόn johdattaa maisemasta toiseen, viidakosta vuoristoiseen mäntymetsään. Oppaanamme jälleen: Manuel de la Rosa Laaksonen.

Matkustajien keräily: klo 9.00 Calahonda Miel y Nata, klo 9.10 Calahondan liikenneympyrä, klo 9.20 Moskeija, klo 9.25 Feria-alue, klo 9.30 Matkatoimisto Hispanian kulma, Los Boliches, klo 9.35 Torreblancan liikenneympyrä (ennen Gardenia Parkia), klo 9.45 Papa Erig, Benalmadena ja klo 9.55 Torremolinosin keskuspysäkki.

Ajoaika Jardin de la Concepcioniin vie noin 30 min. Puistossa on ravintola, jossa nautitaan kahvit ja voi käydä WC:ssä ennen kierroksen alkua. Opastus puistossa alkaa klo 11.00 ja kestää 1,5 h (historiallinen kierros).

Seuraavaksi tutustutaan viinimuseoon noin klo 13:00, jossa on tilaisuus maistella eri viinilaatuja museon esittelyn ja viinin vaiheiden kuvauksen yhteydessä, kestoaika n. 1h. (Paikka sijaitsee vanhan kaupungin alueella, pienen kävelymatkan päässä).


Viinimuseon jälkeen kävellään pienehkö matka ja nautitaan lounas Ravintola Clandestinossa  (Reitti Constitucion aukion kautta C/Granadaa pitkin c/Niño de Cuevalle). 

Menu:               

Salaatti poydassä neljälle: Ensalada Cesar con pavo braseado, queso parmesano, mix de lechugas, vinagreta de mostaza antigua y costrones de pan frito

Paaruoka:

Presa Ibérica a la plancha con alioli de Curry y patata machacada

tai Salmon con base de pasta negra  y verduras adente con alioli de miel

Jalkiruoka: James Brownies, brownie de chocolate caliente con helado de vainilla

Juomat: pullo Acantus punaviiniä neljälle ja pullo vettä kahdelle.

Matkan hinta jäsenille on 80 € ja ei-jäsenille 95 €. Se sisältää bussimatkan, opastetut kierrokset ja lounaan. Varaukset :Viajes Meriatur puh. 952 198 281 tai                     info@meriatur.com.   Tili ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB

 

Päivitetty 15.3.2012

LISSABON - MUUTAMA PAIKKA JÄLJELLÄ

Teemme 20. - 24.3.2012 (ti - la, 4 yötä ja 5 päivää) bussimatkan keväiseen Portugaliin, Lissaboniin.

Matkaohjelma:

Ti 20.3.

Matkustajien keräily: klo 9.00 Calahonda Miel y Nata, klo 9.10 Calahondan liikenneympyrä, klo 9.20 Moskeija, klo 9.25 Feria-alue, klo 9.30 Matkatoimisto Hispanian kulma, Los Boliches, klo 9.35 Torreblancan liikenneympyrä (ennen Gardenia Parkia), klo 9.45 Papa Erig, Benalmadena ja klo 9.55 Torremolinos keskuspysäkki. Ajomatkalla Badajoziin kaksi kahvitaukoa ja lounas, perillä n.klo 18.

Majoittuminen Hotel Zurbaraniin ****, illallinen hotellissa.

Ke 21.3.

Aamiainen hotellissa ja Badajozin kiertoajelu, opastus englanniksi. Perillä Lissabonissa n. 14, kiertoajelu oppaana suomalainen Raila Silveiro, lounas kaupungilla. Ajoreitti: Marques de Pompalin aukio - Avenida de Liberdade - Restaudadores aukio sekä Rossio aukio, tutustuminen Belemin kortteliin jossa mm. Belemin torni seka löytöretkeilijöiden muistomerkki, käynti Jeronimosin luostarikirkossa. Majoittuminen Hotel Fenix Lisboaan****.

To 22.3.

Aamiainen hotellissa, lähtö retkelle klo 9.00 Sintraan, Cascaisiin ja Estoriliin. Sintran maisema on Unescon maailman perintölistalla. Sintrassa lounas, Cascais on pieni kalastajakylä, paluumatkalla ajetaan Estorilin kauniin rantakaupungin läpi.

Lissabonissa Timpanas ravintolassa Fadomusiikkia ja illallinen (Hinta: minimi 30 osalllistujaa 52 eur/henk. ja väh. 10 osallistujaa 66 eur/henk. Menu sisältää 3 ruokalajia, 1/2 pulloa talon viiniä, mineraaliveden ja kahvin, suomea puhuva tulkki mukana). Fadoiltaan pyydämme ilmoittautumisen matkavarauksen yhteydessä.

Pe 23.3.

Aamiainen hotellissa, lähtö klo 9, matkalla kahvitauko, perillä Meridassa klo 12, lyhyt kiertoajelu, englantia puhuva opas. Majoittuminen keskustan hotelliin (Nova Roma***), lounas hotellissa klo 15, ilta vapaa. Meridan keskustassa kiertelee turistijuna, jolla voi omatoimisesti jatkaa kaupunkiin tutustumista.

La 24.3

Aamiainen hotellissa ja lähtö klo 10, Sevillan seudulla lounas. Saapuminen Calahondaan n. klo 18.

Matkan hinta jäsenille on 530 eur ja ei-jäsenille 560 eur, (sisältää bussimatkat, opastetut kierrokset, 4 hotelliyötä (2 h huone, 1 h huone lisähinta 120 eur) aamiaisineen, 1 illallisen, 5 lounasta).

Varaukset Viajes Meriatur puh. 952 198 281 tai info@meriatur.com. Vahvistus maksamalla varausmaksu 100 eur hengeltä Meriaturin toimistossa tai tilille ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB, loppumaksu välittömästi. Muista mainita toiveesi erikoisruokavaliosta.

MALAGA LA CONCEPTION

Teemme päiväretken 11.4.12 (alustavasti) Malagassa sijaitsevaan kasvitieteellis-historialliseen puutarhaan, jossa kevään kukintavaihe on hienoimmillaan. Vuonna 1855 perustettu La Conception johdattaa maisemasta toiseen, viidakosta vuoristoiseen mäntymetsään.  Matkan hinta sisältäen lounaan on jäsenille 80 € ja ei-jäsenille 95 €.

Kaikkia matkojamme myy Viajes Meriatur, puh. 952 198 281 tai info@meriatur.com. Matkat voi maksaa joko matkatoimistossa tai sen tilille ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB.

HUOM. LISSABONIN MATKAN LOPPULASKU ON ERÄÄNTYNYT 28.2.2012                                                  ,

KEVÄÄN 2012 MATKAT

 

Päivitetty 14.1.2012

SUSIPUISTO JA ANTEQUERA

 

Teemme keskiviikkona 8.2.2012 päivän bussimatkan Antequeraan. Lähde kanssamme tutustumaan susipuiston elämään ja kaupungin historiaan.

Matkustajien keräily: klo 08:15 Calahonda Miel y Nata, klo 08:20 Calahonda liikenneympyrä, klo 08:25 Moskeija, klo 08:30 Feria-alue, klo 08:35 Matkatoimisto Hispanian kulma Los Boliches, klo 08:40 Torreblancan liikenneympyrä (ennen Gardenia Parkia), klo 08:50 Papa Erig Benalmadenassa, klo 09:00 Torremolinos keskustan pysäkki. Ajoreitti uutta Málagan ohitustietä pitkin ilman pysähdyksiä.  Oppaana: Manuel de la Rosa Laaksonen.

Klo 10:00 Antequeran Dólmenit, kivikautiset hautamuistomerkit nimeltään Menga ja Viera

 • informaatiopisteessä näytetään esittelyfilmi
 • WC-tilat  käytettävissä sekä virvoitusjuoma-automaatti

Klo 11:15 Antequeran kaupungissa ajetaan bussilla kaupungin yläosaan ja jatketaan tutustumiskierrosta jalkaisin, vain osaan alla mainituista kohteista pääsee sisään

 • la Capilla Tribuna del Portichuelo o de la Virgen del Socorro rakennettu v. 1715
 • Mirador de las Almenillas näköalapaikka
 • El Arco de los Gigantes rakennettu muslimien kaupunginportin tilalle v. 1585
 • Termas Romanas de Santa María, roomalaisen kylpylän rauniot
 • Real Colegiata de Santa María La Mayor kirkko, rak. 1514-1550 ja on Andalusian ensimmäinen renesanssityylinen rakennus
 • Iglesia del Carmenin kirkko
 • Museo de la Ciudad de Antequera, jossa on nähtävänä arkeologisista kaivauksista tehdyt löydöt

Klo 14:15 lounas, Restaurante Coso de San Francisco, C/Calzada n:o 29

Klo 15:45 ajetaan Susipuistoon, jossa opastus alkaa klo 16:30

 • Susipuisto, Lobo Park on 40 hehtaarin tila jonne on tuotu neljää eri susilajia, Kanadan, Euroopan, Alaskan sekä Iberian sudet
 • kullakin susilajilla on oma asuinalueensa, jossa ne saavat elää vapaina

Hinta 80 € jäseniltä ja 95 € ei-jäseniltä ja sisältää tutustumisen ohjelmassa mainittuihin kohteisiin, opastuksen suomeksi sekä lounaan.

Varaukset: Viajes Meriatur puh. 952 198 281 tai info@meriatur.com.                                                               

Tili ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB

 

MATKA TORREVIEJAAN JA ALMERIAAN

Teemme 26.-29.10.2011 (ke - la eli 3 yötä ja 4 päivää) bussimatkan Torreviejaan Costa Blancan alueelle (lähelle Alicantea), jossa asuu tuhansia suomalaisia. Tutustumme seudun nähtävyyksiin ja tapaamme alueen suomalaisia. Paluumatkalla tutustumme Cartagenaan ja Almeriaan. Alustava matkaohjelma:

ke 26.10.      

Matkustajien keräily: klo 8.00 Calahonda Miel y Nata, klo 8.10 Calahondan liikenneympyrä, klo 8.20 Moskeija, klo 8.25 Feria-alue, klo 8.30  Matkatoimisto Hispanian kulma, Los Boliches, klo 8.35 Torreblancan liikenneympyrä (ennen Gardenia Parkia), klo 8.45 Papa Erik, Benalmadena ja klo 8.55 Torremolinos keskuspysäkki.

Ajo Granadan ja Guadixin ohitse, matkalla kahvitauko (Riofrio), lounas (Baza) ja kahvitauko (maanjäristyskaupunki Lorca), perillä Torreviejassa noin klo 18.00

Majoittuminen Hotel Capo Cervera***, illallinen hotellissa

to 27.10.        

Aamiainen hotellissa

Kiertoajelu ja tutustuminen Torreviejaan (mm. suolateollisuuden opastuskeskus, 3 erikoismuseota, satama, oppaanamme Pirjo Castejon)

Lounas

(Pyrimme järjestämään tapaamisen alueen suomalaisten kanssa)                   

Iltaohjelma vapaa

pe 28.10.        

Aamiainen hotellissa

Lähtö hotellista ja ajo Cartagenaan, jossa kiertoajelu ja tutustuminen kaupunkiin, oppaanamme Pirjo Castejon)

Lounas, jonka jälkeen vapaata

Ajo Almeriaan, johon saavumme noin klo 18.30, majoittuminen Citymar Gran Hotel ****. Iltaohjelma vapaa

la 29.10.         

Aamiainen hotellissa

Lähtö hotellista ja tutustuminen Almeriaan (opastus, suomi tai engl.), kahvitauko

Ajo maisemareittiä Laujar de Andaraxin ja Salobreñan kautta, matkalla mahdollisuus pikalounaaseen (ei kuulu matkan hintaan)

Saapuminen Aurinkorannikolle, perillä Calahondassa noin klo 18

Matkan hinta jäsenille on 360 € ja ei-jäsenille 390 €. Se sisältää bussimatkan, opastetut kierrokset, kolme hotelliyötä (2 h huoneessa), kolme lounasta ja yhden illallisen. Lisähinta 1 h huoneista on 40 €. Matka toteutetaan, mikäli saamme vähintään 30 osallistujaa. Varaukset Viajes Meriatur puh. +34 952 198 281 tai info@meriatur.com, vahvistus maksamalla varausmaksu 100 € hengeltä Meriaturin toimistossa tai tilille ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB, loppumaksu viimeistään 1kk ennen matkaa.

Päivitetty 24.2.2011

 

VUODEN 2011 MATKAT

 

Vuoden ensimmäinen matkakohteemme on JEREZ de la Frontera – EL PUERTO de Santa Maria – CÁDIZ 2.-3.3. (keskiviikko – torstai) ja sille on jäljellä vielä muutama peruutuspaikka. Bussin lähtöajat: klo 7.45 Torremolinos (keskuspysäkki), klo 7.55 Benalmadena (Papa Erik), klo 8.05 Torreblanca (liikenneympyrä), klo 8.10 Los Boliches (El Corte Ingles), klo 8.15 Feria-alue, klo 8.20 Mercado (keskustassa info-toimistoa vastapäätä), klo 8.25 Moskeija, klo 8.30 Calahonda (liikenneympyrä) ja klo 8.40 Marbella (linja-autoasema). Hotellissamme Hotel Sherry Park**** on tarjolla mm. sisäuima-allas. Matkan hinta on jäsenille 200 € kahden hengen huoneessa, ei jäsenille 240 €, yhden hengen huonelisä 25 €. Varaukset: Viajes Meriatur, vastuullinen matkanjärjestäjä, puh. 952 198 281 tai Kirsi Ruotsalainen puh. 647 228 025.
 
Järjestämme bussiretken Rincón de la Victoriaan keskiviikkona 16.3. Kaupunki sijaitsee Málagasta hieman itään päin. Vierailemme erittäin kauniissa luolassa Cueva del Tesorossa (hissillä pääsee alas, kävelyä, hyvät kengät tarpeen), syömme lounaan, kuuntelemme musiikkia ja käymme Bodega Quitapenasissa viininmaistiaisissa. Kansanedustajaehdokas Janne Laakkonen esiintyy. Oppaana toimii Ulla Turtola. Matkan hinta on 55 € jäsenille ja 70 € ei-jäsenille. Bussiaikataulu: klo 9.15 Calahonda (liikenneympyrä), klo 9.20 Moskeija, klo 9.25 Infotoimisto (kauppahallia vastapäätä), klo 9.30 Feria-alue, klo 9.35 Matkatoimisto Hispania (Avda. Los Boliches), klo 9.40 Torreblanca (liikenneympyrä), klo 9.45 Benalmadena (Papa Erik), klo 9.50 Torremolinos (keskuspysäkki). Varaukset: Viajes Meriatur, vastuullinen matkanjärjestäjä, puh. 952 198 281 tai info@meriatur.com tai Kirsi Ruotsalainen puh. 647 228 025 tai kirsi.ruotsa@gmail.com tai alla olevalla lomakkeella. Maksu Meriaturin toimistossa tai tilille ES23 0081 7452 8100 0105 3616, BSABESBB.
 
Teemme risteilyn Välimerelle 1.- 8.10. (lauantai – lauantai eli matkan kesto 7 yötä ja 8 päivää). Lähtösatama on Malaga ja käyntikohteina ovat Valencia, Civitaveccia (Rooma), Livorno (Pisa ja Firenze) ja Ajaccio (Korsika). Laiva on Caribbean Cruisersin Adventure of the Seas eli sama laiva kuin viimesyksyisellä risteilyllä. Matkan hinta on 925 € hengeltä kahden hengen D2-ulkohytissä. Varaukset Viajes Meriatur puh. 952 198 281 tai info@meriatur.com.
 

Päivitetty 7.4.2010

SYKSYN MATKAT

Järjestämme ensi syksynä kaksi matkaa: bussimatkan Córdobaan 20.-22.10. (3 päivää ja 2 yötä) sekä laivaristeilyn Teneriffalle ja Madeiralle 13.-18.11. (6 päivää ja 5 yötä).
.
Córdoban matkalle lähdemme aamulla 20.10. bussilla Calahondasta. Asumme aivan kaupungin keskustassa (Hotel Califa 3*). Ensimmäisenä päivänä tutustumme upeaan Mezquitaan ja juutalaisten synagogaan sekä vanhaan kaupunkiin oppaamme Helena Siilinin opastamana. Iltapäivä on vapaata ja illalla syömme yhteisen illallisen. Toisena päivänä vierailemme Medina Azaharissa (kalifi Abd al Rahman III:n rakennuttaman upean palatsin rauniot) ja Alcazar de los Reyes Cristianos–palatsissa sekä syömme lounaan vuoristokylässä. Kolmantena päivänä tutustumme valinnaisesti joko Córdoban taidemuseoon tai Coches Antiguos Del Valin automuseoon Andujarissa. Yhteisen lounaan jälkeen palaamme Aurinkorannikolle. Matkan alustava hinta sisältäen kaikki edellä todetun eli myös aamiaiset, illallisen ja kaksi lounasta on jäsenille 350 € (per henkilö 2 h huoneessa) ja ei-jäsenille 370 €, lisämaksu yhden hengen huoneesta 60 € Vastuullinen matkanjärjestäjä on Viajes Meriatur.
.
Ilmoita itsesi ja ystäväsi mukaan Córdoban matkalle jollakin seuraavista menettelytavoista: sähköpostiviestillä osoitteeseen matkat@aurinkokokoomus.fi tai nettisivuillamme www.aurinkokokoomus.fi/matkat olevalla ilmoittautumislomakkeella tai soittamalla Kirsi Ruotsalaiselle +34 647 228 025 (21.4.-27.9. +358 400 741 134).Ilmoita pysäkki, jolta haluatte nousta bussiin. Vahvista varaus maksamalla ennakkomaksu 100 € hengeltä 31.5. mennessä matkanjärjestäjän Viajes Meriaturin pankkitilille Solbankiin Espanjaan IBAN: ES23 0081 7452 8100 0105 3616, SWIFT: BSAB ESBB, pankkisiirtoon viestiksi Kokoomus Cordoba. Loppumaksun eräpäivä on 15.8. Mahdollinen peruutus tulee tehdä viimeistään 30 päivää ennen matkaa (sen jälkeen omasta vakuutuksesta).
.
Risteily tapahtuu Royal Caribbean -varustamon laivalla (Voyager-luokka, johon mahtuu yli 3000 matkustajaa). Järjestämme bussikuljetuksen Calahondasta satamaan ja takaisin. Lähdemme risteilylle Málagasta lauantaina 13.11. klo 17.00, vietämme toisen päivän merellä, saavumme kolmannen päivän aamulla Teneriffalle ja jatkamme matkaa illalla kohti Madeiraa. Saavumme sinne seuraavana aamuna, jatkamme matkaa illalla ja vietämme seuraavan päivän merellä. Takaisin Málagaan saavumme torstaina 18.11. klo 6.00. Olemme varanneet keskihintaisia ulkohyttejä, joissa on parveke. Myös edustavampia hyttejä on saatavilla lisähintaan. Risteilyn hinta on (sisältäen täysihoidon ilman alkoholijuomia ja runsaan ohjelman): normaali ulkohytti parvekkeella 545 € ja ilman parveketta 495 € (hinnat per 1 henkilö jaetussa kahden hengen hytissä) sekä bussikuljetus 15 € (Calahonda – satama – Calahonda), retket kohteissa lisähintaan.
.
Risteily varataan ja maksetaan suoraan matkatoimisto Meriaturissa, puh. 952 198 281, Calle Feria de Jerez, Fuengirola, sähköposti info@meriatur.com. Mikäli haluatte varata isomman hytin tai määritellä hytin sijainnin ennakkoon, kehotamme tekemään sen 31.3. mennessä. Ennakkomaksu tulee maksaa 30.4. mennessä ja loppumaksu viimeistään 1.8. Peruutusmaksut astuvat voimaan 13.8.(ota oma vakuutus).

 Päivitetty 30.10.10         

MATKATIEDOTE AURINKORANNIKON KOKOOMUKSEN RISTEILYN VARANNEILLE

  
Tässä matkatiedotteessa kerromme tarvittavia tietoja risteilystämme 13.-18.11.2010 Teneriffalle ja Madeiralle. Matkalle osallistuu lähes 100 kokoomuslaista ja heidän ystäväänsä.
 
Matka-aikataulumme on seuraava:
La 13.11.
Klo 10.00        Bussit lähtevät Calahondasta ja Fuengirolasta ja ajavat seuraavan aikataulun mukaan:
                      Bussi 1: klo 10.00 Calahondan yläpysäkki (Edif. El Puente III, Restaurante Miel y Nata), klo 10.10 Calahondan liikenneympyrä ja klo 10.20 Moskeija.
                      Bussi 2: klo 10.00 Riverplayan Mercadonan ja Arroyo Realin väli (Calle San José, Fuengirola), klo 10.10 Matkatoimisto Hispanian kulma (Avda. Los Boliches), klo 10.15 Torreblancan liikenneympyrä (ennen Gardenia Parkia), klo 10.25 Papa Erik Benalmadena ja 10.30 Torremolinos keskuspysäkki.
Klo 11.30        Lähtömuodollisuudet Malagan satamassa, nousu laivaan, lounas ja majoittuminen
                      Meriaturin edustaja Noora Partanen päivystää laivan infossa (Quest Relations, 5.   kerros)
Klo 17.00          Laiva lähtee ja henkilökunta tuo matkalaukut hytteihin
Klo 21.00          Päivällinen pääravintolassa, Restaurante Vivaldi, kerros 3 (kattaus 2)
 
Su 14.11.         Meripäivä (aterioiden aikataulu alempana)
Klo 16.00          Ryhmämme kokoontuminen tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen, Conference Center, kerros2
 
Ma 15.11.
Klo 8.00           Laiva saapuu Teneriffalle Kanariansaarille
                        Retki oman tilauksen mukaan tai liikkuminen kaupungilla
Klo 17.00          Laiva lähtee
 
Ti 16.11.   
Klo 8.00           Laiva saapuu Funchaliin Madeiralle
                       Retki oman tilauksen mukaan tai liikkuminen kaupungilla
Klo 17.00          Laiva lähtee
 
Ke 17.11.          Meripäivä
 
To 18.11.  
Klo 6.00          Laiva saapuu Malagaan
Klo 8.00-8.30 Poistuminen laivalta, saapumismuodollisuudet
Klo 9.00           Bussit saapuvat noutamaan meitä 1. Calahondaan ja 2. Fuengirolaan
 
Matkasta saa tarvittavia ohjeita ja lisätietoja varustamon suomenkielisiltä nettisivuilta www.royalcaribbean.fi, erityisesti sivulta Ennen matkaa ja sen nimeä koskettamalla esille tulevilta muilta alasivuilta, myös sivulta Hyvä tietää/ Usein kysyttyä. Tässä tärkeimpiä asioita:
 1. MUISTA OTTAA PASSI MUKAAN (ilman passia et pääse laivaan).
 2. Ilmoita etukäteen Meriaturiin bussipysäkki, jolta aiot nousta bussiin. Käy maksamassa heille bussimatkan hinta 15 € hengeltä, jos et ole sitä jo maksanut.
 3. Huomaa varustamon antama ohje pukeutumiskoodista laivalla. Päiväaikaan tarvitset mukavat vaatteet ja illaksi jotakin hieman siistimpää, kuten hameen, topin ja housut, miehillä kauluspaidan ja pikkutakin (farkut eivät ole sallittuja pääravintolassa). Risteilyn aikana järjestetään myös muodollisempi päivällinen, jota varten kannattaa ottaa mukaan juhlavampi asu, miehillä puku tai smokki ja naisilla juhlava cocktailasu tai iltapuku. Laivalla on kemiallinen pesula sekä mahdollisuus vuokrata juhla-asuja. Hyteissä ei ole silitysrautaa, jota ei saa myöskään tuoda mukana laivalle.
 4.  Pakkaa käsimatkatavaroihin lähtöpäivänä ennen laivan lähtöä tarvitsemasi tavarat (mm. lääkkeet, korut, uimapuku), sillä henkilökunta tuo matkalaukut hytteihin vasta laivan lähdettyä satamasta.
5.   Jotta laivalle nouseminen tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti, jokaisella pitää olla lähtöselvityksessä lähtöselvityspaperi eli SET SAIL PASS –matkalippu. Lähtöselvityksen voi tehdä ja tulostaa itse viimeistään 4 vrk ennen matkaa varustamon nettisivuilla alasivun Online Chekin avulla. Pyynnöstänne myös Matkatoimisto Meriatur tekee sen teille.
6.   Jaamme bussissa matkalla satamaan tämän nyt lukemasi ohjelman monisteena, osallistujaluettelon sekä muutaman yhdistyksemme tunnustarran, jota toivomme osallistujien pitävän rinnassaan laivalla ja retkillä, jotta voimme helpommin tunnistaa ryhmäämme kuuluvat.
7.   Satamassa kuljemme turvatarkastuksen kautta lähtöselvitysjonoon ja lähtöselvitykseen. Sen jälkeen pääsemme tutustumaan laivaan, syömään lounasta ja majoittumaan.
8.   Matkatoimisto Meriaturin edustaja Noora Partanen on oppaanamme risteilyllä auttamassa laivan palvelujen hyödyntämisessä ja vastaamassa osallistujien kysymyksiin. Hän päivystää laivan informaatiopisteen luona (Quest Relations, 5.kerros) lähtöpäivänä klo 18 saakka sekä muina päivinä klo 10.30 – 12.00. Hänen hyttinsä numero on 7330 (tietoonne hätätapauksia varten).
9.   Laivalla käytettävä valuutta on USD eli USA:n dollari. Käteistä ei käytetä, vaan saamme luottokorttitietoja vastaan risteilykortin eli Sea Passin, jota käytämme maksaessamme ostoksemme laivalla. Kasinolla käy kuitenkin vain käteinen dollari. Muistakaa, että luottokorttinne päivämaksurajan pitää olla riittävä kattamaan matkan aikana tekemänne ostokset.
10. Ruokailuajat laivalla ovat seuraavat (tarkemmat ohjeet Tärkeätä tietää –alasivulla) klo 7.30 - 9.00 aamiainen (vapaat istumapaikat), klo 12.00 - 13.30 lounas (vapaat istumapaikat) ja klo 21.00 päivällinen. Pöytämme sijaitsevat Restaurante Vivaldissa (kerros 3) pöytäalueella 295-305. Royal Caribbean tekee pöytiin sijoittelun ja toivoo sitä noudatettavan koko risteilyn ajan. Toivomme, että ainakin ensimmäisenä iltana kaikki osallistuvat klo 21.00 päivälliselle. Jos haluat vaihtelua ruoka-aikoihin tai pukeutua rennommin, voit osallistua aterioihin myös laivan muissa ravintoloissa (katso aikoja ja paikkoja päivittäisestä ohjelmastasi).
11. Laivalla tarjottavat ateriat kuuluvat matkalipun hintaan lukuun ottamatta eräitä erikoisravintoloita. Aamiaisen ja lounaan yhteydessä tarjoillaan vettä, mehua, kahvia, teetä yms. juomia, jotka ovat maksuttomia. Jos halut ostaa muita virvoitusjuomia, drinkkejä tai kahvia tai juoda aamiais- ja lounasajan ulkopuolella, ne maksetaan risteilykortilla (Sea Pass). Laivayhtiö tarjoaa ostettavaksi viinipakettia (Wine & Dine package). Paketti on ostettava ensimmäisenä matkapäivänä. Esittämällä viinipakettikortin ravintoloissa saa ostamansa määrän viiniä matkan aikana (kuohu-, valko- ja punaviinejä). Pakettihinnat ovat noin 25 % alle yksittäisten pullojen hintojen. Pienin pullomäärä on 5 pulloa, joka maksaa (US dollareissa) seuraavasti: Diamond Package 180 $, Platinum Package 145 $ ja Gold Package 135 $. Peruspalvelurahat kuuluvat matkan hintaan, mutta lisäostoihin lisätään 15 %.
12. Laivan ollessa merellä puhelujen soittaminen on mahdollista vain satelliitin välityksellä (on kallista).
13.Matkakohteiden retket on varattava viimeistään 4 vrk ennen matkaa, mutta vielä laivallakin on mahdollista tehdä varaus joillekin retkille, joilla on tilaa. Emme järjestä mitään yhteistä retkeä kokoomuslaisille, sillä Teneriffalla on tarjolla 12 retkivaihtoehtoa (hinnat 26-75 €) ja Madeiralla 10 retkivaihtoehtoa (hinnat 33-78 €). Halutessanne voitte myös käyttää maissa oloajan omatoimiseen liikkumiseen kaupungilla. Retket voi varata Retket-alasivulla olevan ohjeen ja linkin kautta Ohje: Klikkaa tästä > Shop or Modify Shore & Land Excursions (englanninkielinen). Avautuvalle varaussivulle tarvitset varausnumeron (löydät sen varauksestasi), lähtöpäivä 13. November 2010 ja laiva Adventure Of The Seas. Matkatoimisto Meriatur varaa halutessanne teille retket.
14. Laivalla on lääkäri ja sairaanhoitajia ja päivystys ympäri vuorokauden. Lisäksi on sairastupa, jossa voi vierailla aina tarvittaessa (kerros 1).
15.Risteilyn päättyessä voit joko kuljettaa matkatavarasi itse pois laivalta tai antaa tehtävän laivan henkilökunnan hoidettavaksi. Tällöin täytetään jaettavat matkatavaraliput ja jätetään laukut illalla hytin oven ulkopuolelle. Henkilökunta siirtää ne saapumishalliin. 
 
Matkaa koskeviin kysymyksiin vastaa ennen matkaa Matkatoimisto Meriatur, puh. +34 952 198 281, ja Kirsi Ruotsalainen, kirsi.ruotsa@gmail.com, puh. +34 647 228 025.

Päivitetty 23.9.2010

MATKATIETOJA TENERIFFAN JA MADEIRAN RISTEILYN VARANNEILLE

 
Syksy on tullut ja siirtyminen Aurinkorannikolle on tapahtumassa. On aika kertoa lisätietoja risteilystämme 13.-18.11. Teneriffalle ja Madeiralle. Matkalle tulee osallistumaan ilahduttavan runsaasti kokoomuslaisia ja heidän ystäviään. 
 
Matka-aikataulumme on seuraava:
la 13.11.
klo 10.00        Bussi 1 lähtee Calahondasta ja bussi 2 Fuengirolasta (tarkempi aikataulu 3 viikkoa ennen matkaa)
Nousu laivaan Malagan satamassa, lähtömuodollisuudet, lounas ja majoittuminen
klo 17.00        Laiva lähtee
klo 21.00        Päivällinen (muiden aterioiden aikataulu alempana)
su 14.11.      Meripäivä
klo 16.00        Ryhmämme kokoontuminen Conference room A
ma 15.11.
klo 8.00          Laiva saapuu Teneriffalle, Kanariansaarille
                      Retket oman tilauksen mukaan tai liikkuminen kaupungilla
klo 17.00        Laiva lähtee
ti 16.11.   
klo 8.00          Laiva saapuu Funchaliin Madeiralle
                      Retket oman tilauksen mukaan tai liikkuminen kaupungilla
klo 17.00         Laiva lähtee
ke 17.11.       Meripäivä
to 18.11.  
klo 6.00           Laiva saapuu Malagaan (poistumme laivalta alustavan aikataulun mukaan klo 8.30)
                       Saapumismuodollisuudet ja kuljetus Fuengirolaan ja Calahondaan
 
Matkasta saa tarvittavia ohjeita ja lisätietoja varustamon suomenkielisiltä nettisivuilta www.royalcaribbean.fi, erityisesti sivulta Ennen matkaa ja sen nimeä koskettamalla esille tulevilta muilta alasivuilta. Tässä muutamia tärkeimpiä asioita:
 
1.     On tarpeen huomata varustamon antama ohje pukeutumiskoodista laivalla. Päiväaikaan tarvitset mukavat vaatteet ja illaksi jotakin hieman siistimpää, kuten hameen, topin ja housut tai leningin, miehillä kauluspaidan ja pikkutakin. Risteilyn aikana järjestetään myös muodollisempia päivällisiä, joita varten kannattaa ottaa mukaan juhlavampi asu, miehillä se tarkoittaa pukua tai smokkia ja naisilla juhlavaa cocktailasua tai iltapukua. Laivalla on kemiallinen pesula sekä mahdollisuus vuokrata juhla-asuja, kuten iltapukuja ja smokkeja. Hyteissä ei ole silitysrautaa, jota ei saa myöskään tuoda mukana laivalle.
2.      Pakkaa käsimatkatavaroihin lähtöpäivänä tarvitsemasi tavarat (mm. lääkkeet, korut, uimapuku), sillä henkilökunta tuo matkalaukut hytteihin vasta laivan lähdettyä satamasta.
3.      Ruokailuajat laivalla ovat seuraavat (alustavat ajat): klo 7.30 - 9.00 aamiainen (vapaat istumapaikat), klo 12.00 - 13.30 lounas (vapaat istumapaikat) ja klo 21.15 päivällinen (meille varattu oma pöytäryhmä), tarkemmat ohjeet Tärkeätä tietää -alasivulla.
4.      Matkakohteiden retket on varattava viimeistään 4 vrk ennen matkaa (voi tehdä jo nyt). Emme järjestä mitään yhteistä retkeä kokoomuslaisille, sillä Teneriffalla on tarjolla 12 retkivaihtoehtoa (hinnat 26-75 €) ja Madeiralla 10 retkivaihtoehtoa (hinnat 33-78 €). Halutessanne voitte myös käyttää maissaoloajan omatoimiseen liikkumiseen kaupungilla. Retket voi varata Retket-alasivulla olevan ohjeen ja linkin kautta Ohje: Klikkaa tästä > Shop or Modify Shore & Land Excursions (englanninkielinen). Avautuvalle varaussivulle tarvitset varausnumeron (löydät sen varauksestasi), lähtöpäivä 13. November 2010 ja laiva Adventure Of The Seas.
5.     Jotta laivalle nouseminen tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti, suosittelemme lähtöselvityksen tekemistä ennakolta alasivun Online Chekin avulla. Lähtöselvitys on tehtävissä 30 - 4 vrk ennen matkaa ja tarvitset sitä varten edellisessä kohdassa mainittujen tietojen lisäksi passisi ja luottokorttisi tiedot (sivu englanninkielinen). Tulosta Set Sail Pass-dokumentti ja ota se mukaan satamaan. Muutoin joudut täyttämään tiedot lomakkeelle laivan lähtöselvityksessä.
6.      Laivalla käytettävä valuutta on USD eli USA:n dollari. Käteistä ei käytetä, vaan saamme luottokorttitietoja vastaan Sea Passin, jota käytämme maksaessamme ostoksemme laivalla.
 
Matkatoimisto Meriatur antaa halutessanne lisätietoja ja avustaa tarvittaessa matkalle valmistautumisessa, puh. +34 952 198 281 (tekevät pyydettäessä lähtöselvityksen ja varaavat retket).
 
Matkatoimisto Meriatur tarvitsee jokaisesta matkustajasta eräitä tietoja ennakkoon. Pyydämme teitä ilmoittamaan (mieluimmin sähköpostilla osoitteeseen info@meriatur.com) syyskuun puoliväliin mennessä seuraavat tiedot: koko nimi, kansalaisuus ellei Suomen, passin numero ja voimassaoloaika, jonkin lähiomaisen nimi, oma osoite, puhelinnumero sekä luottokortti.
 
Lähetämme lisätietoja (mm. bussiaikataulun) noin kolme viikkoa ennen matkaa. Matkaa koskeviin kysymyksiin vastaa matkatoimisto Meriaturin lisäksi Kirsi Ruotsalainen, kirsi.ruotsa@gmail.com, puh. +358 400 741 134 (26.9. saakka) ja +34 647 228 025 (28.9. lähtien).

Päivitetty 5.5.2010

CORDOBAN MATKA VAIHTUU PRIEGO DE CORDOBAAN

Tarkoituksemme on ollut järjestää matka Córdobaan 20.-22.10. Matkan varanneita on kuitenkin liian vähän, joten valitettavasti joudumme peruuttamaan sen. Toinen matkamme eli risteily Teneriffalle ja Madeiralle 13.-18.11. on myynyt erittäin hyvin ja tähän mennessä sen on varannut jo lähes 80 henkeä.
.
Tarjoamme Córdoban matkan tilalle päiväretkeä Priego de Córdobaan keskiviikkona 20.10. Kohde on historiallinen kaupunki Córdoban ja Granadan välillä. Vierailukohteinamme on mm. Adolfo Losano Sidron-museo (maalaismaisemia), Iglesia de Asunción, Barrio de Villa (vanhaa kaupunkia muslimien ajoilta), Balcon de Adarve (näköalapaikka) sekä Fuente de Rey- ja Fuente de la Salud -marmorilähteet (näyttävä barokkityylinen kansallinen muistomerkki). Matkan hinta lounaineen on 80 €, joka maksetaan 1.9.-4.10. vastuullisen matkanjärjestäjän Meriaturin pankkitilille Solbankiin Espanjaan IBAN: ES23 0081 7452 8100 0105 3616, SWIFT: BSAB ESBB, pankkisiirtoon viestiksi Kokoomus Priego de Cordoba. Pyydämme ilmoittautumaan matkalle 1. sähköpostiviestillä osoitteeseen matkat@aurinkokokoomus.fi, 2. alla olevalla lomakkeella tai 3. soittamalla Kirsi Ruotsalaiselle puh. +358 400 741 134.
.
Halukkaat voivat luonnollisesti varata myös risteilymatkan Teneriffalle ja Madeiralle. Tämä tapahtuu ottamalla yhdeys suoraan Meriaturiin, puh. +34 952 198 281, info@meriatur.com. Tarkemmat tiedot matkasta löytyvät alla olevasta edellisestä tiedotteestamme.

CEUTA JA TETUÁN

Järjestämme kevätkauden ensimmäisen matkan 10.-11.2.2010 (keskiviikko-torstai) Ceutaan ja Marokon Tetuániin. Teemme matkan bussilla ja laivalla ja yövymme yhden yön Ceutassa, Hotel Tryp****. Lähdemme bussilla aamulla Torremolinosista, ajamme Fuengirolaan ja rantamoottoritietä Algecirasiin saakka ja laivalla Afrikan puolelle. Tutustumme Ceutaan ja syömme yhteisen illallisen. Toisena päivänä käymme Tetuánissa, jossa tutustumme kaupunkiin ja syömme lounaan. Sen jälkeen palaamme takaisin Aurinkorannikolle myöhään illalla. Matkan järjestää Viajes Meriatur ja oppaanamme toimii Helena Siilin. Matkan hinta (matka, hotelli, aamiainen ja kaksi ateriaa) on 250 € jäseniltä ja 275 € ei-jäseniltä, yhden hengen huoneesta 40 € lisämaksu. Hinta sisältää perusmatkavakuutuksen, ei peruutusturvaa.

Kehotamme matkasta kiinnostuneita tekemään varauksensa välittömästi, sillä käytössämme on yksi bussi, johon varaamme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Toivomme ilmoittautumista sähköpostiviestillä osoitteeseen matkat@aurinkokokoomus.fi tai nettisivuillamme www.aurinkokokoomus.fi/matkat olevalla ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittakaa samalla pysäkki, jolta haluatte nousta bussiin. Vahvistamme osallistumisenne matkalle sähköpostilla. Matkavastaavamme Kirsi Ruotsalainen on Suomessa 24.1. saakka, joten pyydämme ilmoittautumaan sähköisellä tavalla. Kirsi Ruotsalaisen tavoittaa puh. +358 400 741 134 ja 25.1. alkaen puh. +34 647 228 025.

Matka tulee maksaa 18.1.2010 mennessä Viajes Meriaturin pankkitilille Solbankiin Espanjaan IBAN: ES23 0081 7452 8100 0105 3616, SWIFT: BSAB ESBB, pankkisiirtoon viestiksi Kokoomus Ceuta. Matkalle osallistujien tulee ilmoittaa 18.1. mennessä Meriaturille (info@meriatur.com tai puh. +34 952 198 281) passitietonsa (nimi, passin numero, voimassaoloaika, syntymäaika). Lähetämme matkalle osallistujille tarkemman ohjelman tammikuun lopussa. Myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkaa tapahtuneesta peruutuksesta voi hakea korvausta omalta vakuutusyhtiöltään.

Granada on nähtävyys, joka jää kävijän mieleen

 

 

ALAPUOLELLA KUVIA BILBAON & BASKIMAAN MATKALTA

16.-20.3.2013

Näkymä Cadizista

ALAPUOLELLA KUVIA CADIZIN MATKALTA

ALAPUOLELLA KUVIA MAROKON MATKALTA

MAROKKO 13.-16.10.
Ryhmämme vieraili Antequeran Lobo Parkissa 8.2.2012 (kuva Heikki Laukkonen)
Matkamme osallistujia lounaalla Torreviejassa 27.10.2011
Torreviejan matkalainen valokuvaamassa kiinnostavaa kohdetta 27.10.11 (kuva Martti Kaijalainen)
Torreviejan matkan osallistujia nauttimassa omatoimisesta grillaamisesta Solobreñassa 29.10.2011
Kokoomusristeilyn osallistujia tervetulotilaisuudessa 1.10.2011